Πως μπορεί η χρήση κινητού το βράδυ να μας επηρεάσει το πρωί;

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Το να χρησιμοποιούμε το κινητό μας ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή πριν κοιμηθούμε το βράδυ κάνει λιγότερο ποιοτικό τον ύπνο μας. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και φαίνεται εμπράκτως και στη βραδινή μας ρουτίνα ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δε μπορούμε χώρις τη συντροφιά αυτή που μας κρατάνε οι συσκευές αυτές. Τι συνέπεια μπορεί να έχει όμως η χρήση αυτή το επόμενο πρωί αλλά και κάθε πρωί;

Αυξημένα επίπεδα στρες

Τώρα που αυτήν την περίοδο το άγχος όλων μας κορυφώνεται λόγω των καταστάσεων στο κομμάτι της υγείας και των μεταβολών του κλίματος, χρειαζόμαστε περισσότερη ξεκούραση και ηρεμία από ποτέ! Τα δύο αυτά ζητούμενα είναι σχεδόν απίθανο να κατακτηθούν, καθώς οι συνεχείς εξελίξεις και η ροή των ειδήσεων στις web πλατφόρμες εύκολα μπορούν να προκαλέσουν στον καθένα περαιτέρω άγχος και αγωνία για το ποια θα είναι η τροπή που πρόκειται να πάρουν τα πράγματα. Εάν δεν είστε book lovers, αποφύγετε τα ενημερωτικά sites κατά τις βραδινές ώρες και πατήστε «play» σε μια ωραία ταινία που θα σας επιτρέψει να αποφορτιστείτε, χωρίς να σας κρατάει σε εγρήγορση.

Γήρανση του δέρματος

Εκτός από την πρόκληση διαταραχών και τα αυξανόμενα επίπεδα στρες, το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να αποφέρει και δερματικά προβλήματα όσο περίεργο κι αν φαντάζει στη σκέψη σας. Αναλυτικότερα, η έντονη έκθεση στο φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας εξαιτίας της ακτινοβολίας. Στο πρόβλημα αυτό εντοπίζονται αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα, όπως ρυτίδες, μαύροι κύκλοι και κηλίδες. Άλλος ένας λόγος, λοιπόν, για να κάνετε σύμμαχό σας το close button!

Φλεγμονή στις αρθρώσεις

Μπορεί να μην το φανταζόσασταν, αλλά ακόμα και οι αρθρώσεις σας βρίσκονται υπό απειλή όταν χρησιμοποιείτε αλόγιστα την τεχνολογία κατά τις ώρες που πρέπει να ηρεμήσετε. H εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας για εργασιακούς λόγους, είτε για όσους δουλεύουν σε φυσικά εργασιακά περιβάλλοντα είτε για εκείνους που λόγω της πανδημίας απασχολούνται μέσω της τηλεργασίας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις αρθρώσεις των δαχτύλων σας εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων κινήσεων που αυτά κάνουν τόσο έντονα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δώστε τους λοιπόν τον πρέποντα χρόνο για να τα ξεκουράσετε και αφήστε στην άκρη το κινητό σας!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *