Το νέο σποτ για τον εμβολιασμό είναι τέλειο!

Ο Γιώργος Κωσταντίνου (Αντωνάκης) δεν φόρεσε το καπελάκι του.. Ούτε η Μάρω Κοντού (Ελενίτσα) φόρεσε τη βέρα της.. Τις μάσκες τους φόρεσαν και τηρώντας αποστάσεις πήγαν να εμβολιαστούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού! Το νέο σποτ για τον εμβολιασμό εκφράζει με μεγάλη επιτυχία το κοινό αίσθημα!

Το εμβόλιο για τον covid-19 μέσα από αυτό το σποτ εκφράζει το μεγάλο βήμα της ανθρωπότητας.. τη στιγμή της αντεπίθεσης απέναντι στο μεγάλο εχθρό.. τη συντροφικότητα που υπερνικά τον κίνδυνο.. αλλά και την πεποίθηση ότι δεν είναι μόνο το εμβόλιο.. αλλά και όλα τα υπόλοιπα παθητικά μέτρα προστασίας που χρειάζονται..

Το εμβόλιο αποτελεί την επίσημη απάντηση της επιστήμης στην πανδημία.. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά συστήνεται.. Αυτό γιατί δεν είμαστε ζώα.. απεναντίας έχουμε κρίση και ιστορική μνήμη ως όντα. Φυσικά και ως επιστημονική ανακάλυψη θα έχει και το ρίσκο του.. Δεν είναι ούτε ράψιμο ενός κουμπιού ούτε ανησυχία μην πάρει ο Αντωνάκης το καπελάκι του και φύγει.. Είναι μια σοβαρή απόφαση με επίγνωση της αναγκαιότητας ή μη.. για το πόσο επικίνδυνος είναι ο covid-19 και το πόσο αντέχει το σύστημα υγεία μας..

Αυτά όλα αναλύονται με το δικό τους τρόπο στο σποτ.. Η συντροφική αγάπη, τα όρια που είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό.. και βέβαια το ραντεβού για τη ζωή.. το ραντεβού για το εμβολιαστικό κέντρο! Ένα ραντεβού που στο σποτ δίνεται έμφαση στην προετοιμασία του.. Με πόση προσοχή ετοιμάζεται αυτό το ραντεβού! Με πόση επιμέλεια και φροντίδα δυο ηλικιωμένοι προετοιμάζονται.. κυρίως ψυχολογικά.. για τον εμβολιασμό!

Ορισμένοι κατακρίνουν το εγχείρημα του εμβολιασμού.. και δεν γλυτώνει φυσικά από την κριτική και το συγκεκριμένο σποτ.. Η άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να κρίνουμε την αγωνία των ανθρώπων.. ιδίως των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων.. Και μια όχι ιδανική λύση είναι καλύτερη από μια όχι λύση..

Τέλος, δεν πρέπει να τσουβαλιάζουμε την υγεία με την πολιτική.. Όσα λάθη και να έχουν γίνει.. όσα συμφέροντα και να εξυπηρετούνται.. είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε ό,τι καλό έρχεται από την επιστήμη.. Απολαύστε το όμορφο σποτ..

Ιωάννα

Φωτογραφίες: youtube, pinterest

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *