Οι 4 κινήσεις που κάνουν το πλύσιμο του προσώπου σας λιγότερο αποτελεσματικό

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Όσο απλή και συνηθισμένη κίνηση της ρουτίνας αποτελεί το πλυσιμο του προσώπου, αρκούν μερικές κινήσεις μόνο για να το κάνουν να πραγματοποιείται λανθασμένα. Έτσι, ακόμη και αν νομίζατε πως κάνατε όλα τα βήματα σωστά υπάρχει πιθανότητα μερικές λεπτομέρειες να σας ξεφεύγουν. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως η γνώση των σωστών βημάτων και τεχνικών μπορεί να βοηθήσει το δέρμα μας να μοιάζει πιο λαμπερό από ποτέ.

H σωστή θερμοκρασία

Το κρύο η το ζεστό νερό αφαιρούν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα αυτή να αφυδατώνεται. Προτιμήστε το χλιαρό νερό που έχει την ιδανική θερμοκρασία και είναι φιλικό προς το δέρμα σας. Έτσι θα αποφύγετε και πιθανές εξάρσεις ακμής.

Η κατάλληλη χρονική διάρκεια

Είναι συχνό φαινόμενο να αφαιρούμαστε και να πλένουμε το πρόσωπο μας περισσότερη ώρα απ’όσο χρειάζεται. Οταν αυτός ο χρόνος παρατείνεται και υπερβαίνει την επιθυμητή διάρκεια, η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται. Πλύνετε όλη την επιφάνεια του προσώπου σας ώστε να απομακρύνεται κάθε υπόλειμμα και έχετε στο μυαλό σας αυτό να μην ξεπεράσει το 1 λεπτό.

Όχι στο τρίψιμο

Κρατήστε τις κινήσεις κατά τη διάρκεια του πλυσίματος αλλά και μετά από αυτό απαλές και ταμποναριστές. Το τρίψιμο θα προκαλέσει περιττούς ερεθισμούς οδηγώντας σας στα αντίθετα αποτελέσματα. Μάλιστα, για μέγιστα θετικά αποτελέσματα χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα ή χαρτί μιας χρήσης.

Ποτέ μην πλένετε περισσότερο από δύο φορές την ημέρα

Αν και κάποιοι ισχυρίζονται πως το κάθε πότε πλένετε το πρόσωπο σας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας, αποφύγετε τον καθαρισμό περισσότερες από δύο φορές την ημέρα για να αποφύγετε την υπερβολική «απομάκρυνση» των φυσικών ελαίων του δέρματος. Το βράδυ είναι εξαιρετικά σημαντικό για να αφαιρείτε τους ρύπους της ημέρας και το πρωί για να βγάζετε τα συστατικά που δεν απορροφήθηκαν από την περιποίηση νυκτός.

 

Photos Pixabay, Unsplash

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *