Οι πιο χρήσιμες συμβουλές για την περιποίηση των μαύρων jeans

Το κεφάλαιο black jeans ίσως να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα των γυναικών, αφού καταφέρνει να συνδυάζει δύο κλασικές αξίες: το τζιν ύφασμα και το μαύρο χρώμα. Πρόκειται για ένα βασικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας που ιδιαίτερα τον χειμώνα έχει την τιμητική του. Ωστόσο, η περιποίηση του συγκεκριμένου ρούχου είναι αυτό που μας δυσκολεύει συχνά αφού έχει την τάση να ξεθωριάζει και να χάνει αυτό το έντονο και solid μαύρο χρώμα του. Γι’ αυτό το κεφάλιο θα μιλήσουμε κι εμείς σήμερα.

Washing tips

Περιορίστε όσο το δυνατόν γίνεται τα πλυσίματα. Η ιδανική συχνότητα είναι μία φορά στις 4-6 βδομάδες. Για μικρούς τοπικούς λεκέδες προτιμήστε τοπικά καθαριστικά λεκέδων για εύκολη και γρήγορη χρήση. Για την πλύση τους επιλέξετε πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα, χαμηλές στροφές στυψίματος και ειδικό υγρό για σκούρα ρούχα.

Αν η πλύση γίνει και με άλλα ρούχα αυτά θα πρέπει να είναι επίσης σκούρα και ο κάδος του πλυντηρίου  δε θα πρέπει να είναι εντελώς γεμάτος, δηλαδή να υπάρχει ένα περιθώριο, ώστε να μη δημιουργούνται τριβές μεταξύ των ρούχων. Τέλος, μην ξεχνάτε να γυρίσετε τα παντελόνια σας από μέσα προς τα έξω, πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Έτσι, η εξωτερική τους επιφάνεια θα είναι περισσότερο προστατευμένη, καθώς θα «κοιτάει» προς τα μέσα.

After washing tips

Για το στέγνωμα μην επιλέξετε κάποιο από προγράμματα στεγνώματος πλυντηρίου αλλά βάλτε τα να στεγνώνουν απλωμένα και να τα κρεμάτε με μανταλάκια από τη μέση, από το σημείο που περνάει η ζώνη. Επιλέξτε να τα απλώσετε σε έναν εσωτερικό χώρο ώστε να τα προστατέψετε από τον ήλιο ο οποίος συμβάλλει στο ξεθώριασμα τους.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Γι’ αυτό, ένα καινούριο jean, πριν το πλύνετε για πρώτη φορά, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε σταθεροποιήσετε το χρώμα και τη βαφή του τοποθετώντας το σε μία λεκάνη γεμισμένη με κρύο νερό, προσθέστε μία κούπα ξύδι κι ένα κουτάλι αλάτι και αφήστε το να μουλιάσει.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *