Οι skincare συνήθειες που νικούν την λιπαρότητα

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζουμε καλά είναι ότι η υγεία του δέρματος ξεκινάει από τον καθαρισμό, συνεχίζει με την απολέπιση και τελειώνει με την ενυδάτωση. Αυτό ισχύει για κάθε τύπο επιδερμίδας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι πίσω από αυτά τα τρια βασικά βήματα υπάρχουν καποια συστατικά που αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να λάβετε υπ’όψη σας για την περιποίηση σας.

Πείτε όχι στα «σκληρά» καθαριστικά

Γιατί; Θα απομακρύνετε τελείως τα φυσικά έλαια του προσώπου σας, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σας να χρειαστεί να παράξει κι άλλα έλαια και τελικά να δημιουργηθεί αυξημένη λιπαρότητα. Ειδικότερα, όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικά προσώπου, που περιέχουν SLS, δηλαδή Sodium Lauryl Sulfate, θα απομακρύνετε όλα τα natural oils του δέρματός σας.

Εντάξτε το linoleic acid στη ρουτίνα περιποίησής σας

Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνοι που υποφέρουν από λιπαρό, επιρρεπές στην ακμή δέρμα τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα λινολεϊκού οξέος. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ που βρίσκεται στα επιφανειακά λιπίδια της επιδερμίδας. Όταν το δέρμα είναι χαμηλό σε λινολεϊκό οξύ, τα φυσικά έλαια γίνονται παχύτερα και είναι πιθανότερο να φράξουν οι πόροι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη λιπαρότητα και ακμή. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, προϊόντα που έχουν linoleic acid, όπως θα το δείτε να αναγράφεται στις ετικέτες, θα καταφέρετε να περιορίσετε το oily skin και φυσικά να αντιμετωπίσετε μια και καλή την ακμή.

Χρησιμοποιείτε μια μάσκα αργίλου μια φορά την εβδομάδα

Όσες από εσάς διαθέτετε λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείτε μια μάσκα αργίλου κάθε εβδομάδα ή έστω ένα καθαριστικό προσώπου σε αφρώδη μορφή. Ο άργιλος απορροφάει την περιττή λιπαρότητα και τα μικρόβια, καθαρίζοντας ολιστικά την επιδερμίδα και χαρίζοντας υγιή όψη με φυσικές γυαλάδες. Επομένως, φροντίστε να εφαρμόζετε για ένα διάστημα τη συγκεκριμένη μάσκα και σταδιακά θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *