Όσα πρέπει να αποφύγετε για να αλλάξετε την όψη των μαλλιών σας

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Τα όμορφα μαλλιά πολλές φορές δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Όλα ξεκινούν από απλές κινήσεις της καθημερινότητας όπως, είναι το λούσιμο, το στέγνωμα και το styling. Οι αλλαγές σε αυτές τις συνήθειες της ρουτίνας σας μπορούν να γίνουν οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά.

Μη λούζεστε κάθε μέρα

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών, που λούζουν κάθε μέρα τα μαλλιά τους, μάλλον έφτασε η ώρα να το σταματήσετε. Άλλωστε, ως γνωστόν τα second-day hair είναι τα καλύτερα! Τα μαλλιά σας αποκτούν το απαραίτητο «βάρος» την επομένη και σταθεροποιούνται πολύ πιο εύκολα, όποιο χτένισμα και αν επιλέξετε.

Το βραδινό λούσιμο είναι ευεργετικό

Προτιμήστε το λούσιμο το βράδυ. Ιδανικά, κοιμηθείτε με νωπά μαλλιά και το πρωί που θα ξυπνήσετε, τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν φόρμα στη διάρκεια της νύχτας και θα είναι έτοιμα για να προχωρήσετε στο styling που επιθυμείτε το επόμενο πρωί.

Μακριά από το πιστολάκι

Αποβάλετε από τη ζωή σας τα hot tools, ξεκινώντας από το πιστολάκι. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά μετά από το λούσιμο, για να αποφύγετε την extra ταλαιπωρία και την επιβάρυνσή τους. Οι γυναίκες στη Γαλλία προτιμούν φυσικές μεθόδους για να στεγνώνουν τα μαλλιά τους. Ο φρέσκος αέρας θα σας βοηθήσει το καλοκαίρι, ενώ τον χειμώνα σύμμαχος είναι η πετσέτα σας.

Τα hair accessories δεν είναι must

Τα hair accessories έχουν μπει στη ζωή μας τον τελευταίο καιρό, ωστόσο οι Γαλλίδες δεν είναι fan τους. Είναι λάτρεις του μινιμαλισμού και μένουν μακριά από τα extra στοιχεία. Προτιμούν τα ελεύθερα, φυσικά μαλλιά και τα απλά χτενίσματα, χωρίς πολλές υπερβολές.

You May Also Like