Παγωμένη σοκολατόπιτα μέσα σε 15΄

Σοκολατόπιτα, από τα γλυκά που λατρεύονται σαν εικονίσματα. Σοκολατόπιτα με παγωτό ή και σκέτη, αποτελεί το ιδανικό γλυκό σε τραπέζια ή καθημερινά απογεύματα, αφήνοντας μας με ένα αίσθημα γλύκας, ευφορίας και προσμονής για το επόμενο κομμάτι.

Και επειδή ίσως και εσείς, όπως και εγώ, να το σκέφτεστε να τη φτιάξετε καθώς θα τη θεωρείτε χρονοβόρα, ήρθε το elenifourli.com να ανατρέψει τη γνώμη που είχατε μέχρι τώρα, αφού σας προτείνει μία συνταγή για σοκολατόπιτα…μέσα σε 15 λεπτά!

Υλικά συνταγής:

  • 2 πακέτα [250 γρ.] μπισκότα σοκολάτας Παπαδοπούλου θρυμματισμένα
  • 150 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 300 γρ. Κουβερτούρα ΙΟΝ 200 γρ. κρέμα γάλακτος για τη κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Τρούφα σοκολάτας ΙΟΝ για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

28e2b-olivemagazine Εκτέλεση:

Θρυμματίζετε τα μπισκότα σοκολάτας στο multi, τα ανακετεύετε  με το βιτάμ το οποίο έχετε λιώσει και στρώνετε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι 25 εκ περίπου. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε με τη κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τη ρίχνετε στο ταψάκι και το ξαναβάζετε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Μόλις κρυώσει το γλυκό χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα τη κρέμα γάλακτος με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη σε παχύρευστη σαντιγί και γαρνίρετε το γλυκό σας με το κορνέ σε σχέδια και πασπαλίζετε με τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά).

Αν δεν σας αρέσει η σαντιγί μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας (φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας) ή και σκέτη.

You May Also Like