Πένες primavera: Ο ιδανικός τρόπος για να φάτε ζυμαρικά στη νηστεία

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Είτε ανήκετε σε αυτούς που νηστεύουν είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πένες primavera θα γίνουν μια καλή επιλογή γεύματος αφού συνδυάζουν γεύση και θρεπτικά συστατικά. Πρόκειται για το συνδυασμό ζυμαρικών με λαχανικά και μάλιστα χωρίς αυτό να απαιτεί ιδιαίτερη μαγειρική τέχνη η μεγάλη χρονική διάρκεια. Το μόνο που χρειάζετε είναι διάθεση για πειραματισμό στην κουζίνα!

Υλικά

  • 500 γρ. πένες, ολικής άλεσης
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • πιπέρι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 200 γρ. μπρόκολο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. δυόσμο

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τις πένες, αλάτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά. Σουρώνουμε, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε 2-3 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Κόβουμε το κολοκυθάκι σε μικρά κυβάκια, τα μπουκετάκια από το μπρόκολο στη μέση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πέννες, θυμάρι, δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με πιπέρι και ελαιόλαδο.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *