Πως η “επαφή” με την φύση ξεκουράζει τα μάτια μας από τον υπολογιστή;

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Eίναι γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να δουλεύουν ή να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από το σπίτι. Τόσο η τηλεργασία όσο και η τηλεκπαίδευση έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην σωματική υγεία των ανθρώπων, με αποτέλεσμα η υπερκόπωση και η ψηφιακή κόπωση των ματιών να είναι υπαρκτοί κίνδυνοι της καθημερινότητας.

Τα διαλείμματα από τον υπολογιστή καθώς και η σωστή απόσταση από την οθόνη του υπολογιστή συνιστούν βασικούς τρόπους για την ξεκούραση των ματιών μας. Υπάρχει, όμως, ακόμα ένας τρόπος που πηγάζει από τον χώρο μας και μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση αυτή. Αυτός είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Ναι, η φύση πάντα θα αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για τα πάντα, πόσο μάλλον για την σωματική και πνευματική μας υγεία. Η ζωή στις μεγαλουπόλεις έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα στρες, με την αδράνεια, την υπερκόπωση, καθώς και με την ψηφιακή κόπωση και αυτό γιατί οι πιθανότητες να έρθει σε επαφή κάποιος με ήρεμα και γαλήνια τοπία είναι απειροελάχιστες. Ένας τρόπος για να προστατεύσετε τα μάτια σας ή τυχόν προβήματα που μπορεί να έχετε είναι να «φέρετε» την φύση σπίτι σας. Πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό; Με την ένταξη πολλών φυτών εσωτερικού χώρου –όπως η σανσιβέρια, το σπαθίφυλλο και η μονστέρα. Αυτό όχι μόνο θα βελτιώσει την πνευματική σας διαύγεια, αλλά θα προσφέρει ηρεμία και ισορροπία στα μάτια σας.

Δεν μιλάμε μόνο για ένα μέσο διακόσμησης αλλά και για έναν τρόπο βελτίωσης της υγείας μας αν σκεφτείτε, μάλιστα, ότι ένας ευχάριστος χώρος μας προδιαθέτει για να κάνουμε ευχάριστα διαλείμματα. Βάλτε πράσινο στο σπίτι σας και θα δείτε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία να αλλάζει.

You May Also Like