Πώς θα κόψεις εύκολα το κάπνισμα χωρίς να παχύνεις;

Το κάπνισμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εθισμούς που πολλοί απολαμβάνουν, αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνουν τα αρνητικά που έχει στην υγεία τους.

Η πρόωρη γήρανση του δέρματος, οι βλάβες που προκαλούν στα ανθρώπινα όργανα είναι πια γνωστές.

Έτσι οι περισσότεροι προσπαθούν να το κόψουν, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα.

Όμως μόλις το κόβουμε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πάρουμε κάποια παραπανίσια κιλά, που δύσκολα θα χαθούν.

Τι μπορείς να κάνεις για να πετύχεις να διατηρήσεις το βάρος σου, αλλά ταυτόχρονα να πετύχεις να μην «ξαναπάρεις πακέτο»;

Υπάρχουν πολλά σκευάσματα που μας δίνουν την απαραίτητη νικοτίνη, ώστε να μην μας λείπει το τσιγάρο ούτε για λίγο. Στα φαρμακεία μπορούμε να βρούμε πολλά που πραγματικά θα μας βοηθήσουν.

Λένε πως στους καπνιστές λείπει βασικά η κίνηση του να κρατούν ένα τσιγάρο. Μπορείς λοιπόν να κρατάς ένα, απλά να μην το ανάβεις ποτέ.

Μπορείς να ξεκινήσεις να αθλείσαι λίγο περισσότερο. Η φυσική άσκηση και η αύξηση της αντοχής θα σε κάνουν να δεις το σώμα σου με άλλη όψη.

Προσπάθησε να σκεφτείς λογικά. Κάθε σου κίνηση για παραπάνω φαγητό είναι απλά ψυχική σου ανάγκη. Αν πράγματι δεν πεινάς, δώσε σήμα στον εγκέφαλο να σταματήσει. Μπορείς να ελέγξεις την όρεξή σου, αρκεί να το θες.

Ξεκίνα να διαβάζεις περισσότερο. Η συντροφιά ενός βιβλίου με τον απογευματινό σου καφέ θα σε κάνει να ξεχάσεις το κάπνισμα.

Μπορείς να τα καταφέρεις, αρκεί να προσπαθήσεις αρκετά! Κανείς δεν λέει πως είναι εύκολο, αξίζει όμως την προσπάθεια.

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *