Σήμερα φτιάχνουμε σολομό με κρέμα γάλακτος!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Ψάχνεις να βρεις τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα;

Οι λύσεις είναι απλές και εύκολες. Αν είναι και υγιεινές, τότε τι καλύτερο!

Μπορείς να μαγειρέψεις απλά και λιτά σολομό με κρέμα και σκόρδο! Ο σολομός περιέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά που τα χρειάζεσαι για να δυναμώσεις τον οργανισμό σου!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

3 μερίδες

3 φιλέτα σολομού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 κούπας (80 ml) λευκό κρασί (ή ζωμό λαχανικών αν δε θέλετε κρασί)

150 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (ή κόκκινη πιπεριά αν δεν σας αρέσουν)

1 3/4 κούπες κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κούπες σπανάκι baby

1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Σκουπίζουμε καλά το σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τα λιπαρά που έβγαλε ο σολομός και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

Όταν αρχίσει να βράζει και να πήζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και την παρμεζάνα. Περιμένουμε δυο λεπτά να λιώσει η παρμεζάνα και κλείνουμε τη φωτιά. Επαναφέρουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ζεσταθούν και να ενωθούν οι γεύσεις.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύεται άριστα με τα πάντα. Λαχανικά ψητά και βραστά, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά.

Έτοιμες!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *