Σπαγγέτι aglio e olio: η παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα που θα λατρέψετε

Όταν ακούμε για ζυμαρικά, η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Ιταλία. Είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη παράδοση στις μακαρονάδες έχοντας διδάξει σε ολόκληρο τον πλανήτη την αξία αυτού του πιάτου. Των pasta -όπως οι ίδιοι αγαπούν να τα προφέρουν. Για ένα τέτοιο πιάτο θα μιλήσουμε κι εμείς σήμερα, μια εύκολη αλλά πεντανόστιμη μααονάδα που σίγουρα θα λατρέψετε. Πάμε να τη δούμε, λοιπόν….

Υλικά:

  • 500 γρ. Spaghetti
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 150 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 3 μικρές κόκκινες καυτερές πιπερίες
  • ½ κ.γ. γλυκό μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά και μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση. Ετσι θα απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Στη συνέχεια προσθέστε το καυτερό και γλυκό μπούκοβο μαζί με τις πιπεριές. Σε αυτό το στάδιο το ελαιόλαδο θα αρωματιστεί και εσείς θα πρέπει να ανακατεύετε ανα διαστήματα με μια μαρίζ ώστε να μην υπερθερμανθεί το λάδι και τηγανιστεί το σκόρδο.. Αυτό θα συνεχιστεί για 3-4 λεπτά μέχρι να αφαιρέσετε τις σκελίδες και να προσθέσετε τα έτοιμα spaghetti τα οποία έχετε βράσει σε αλατισμένο νερό για όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία τους και έχετε σουρώσει. Προσθέστε μαϊντανό στο σερβίρισμα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο τηγάνι και μεταφέρετε σε ένα πιάτπ προσθέτοντας μαϊντανό στο σερβίρισμα.

Εύκλα και γρήγορα το πιάτο σας είναι έτοιμο με απλά υλικά που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας. Τα Spaghetti aglio e olio είναι ένα απόλυτα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ιταλικής γαστρονομίας που δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη μαγειρική τεχνική πέρα από τον αρωματισμό του ελαιολάδου που περιγράψαμε παραπάνω. Σίγουρα θα το λατρέψετε!

Καλή όρεξη!

Ευθαλία 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *