Spaghetti al Pomodoro: η γνήσια ιταλική κόκκινη σάλτσα

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει την ιταλική κουζίνα και ιδιαίτερα τις μακαρονάδες, αυτό είναι σίγουρα η απλότητα της γεύσης. Έτσι σήμερα θα μιλήσουμε για μια απλή σάλτσα ντομάτας αποτελεί τη βάση της ιταλικής μαγειρικής. Αν και απλή, δεν έχει να ζηλέψει σε νοστιμιά τίποτα από τις υπόλοιπες περίπλοκες σάλτσες που μάλιστα αποτελεί τη βάση γι’αυτές. Πάμε να τη δούμε, λοιπόν….

Υλικά:

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα βασιλικού
  • παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές παρθένο ελαιολάδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Αρχικά, δημιουργήστε μια σχισμή στις ντομάτες και τοποθετήστε τες σε μια κατσαρόλα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Πιέστε τις -με μια ξύλινη κουτάλα- έτσι ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους και στη συνέχεια μαγειρέψτε τις σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά. Απομακρύνετε τα υγρά που έχουν συσσωρευτεί στην κορυφή με ένα κουτάλι και μεταφέρετε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα blender.

Πολτοποιήστε το όχι όμως εντελώς και μεταφέρετε το σε ένα τηγάνι μέχρι να μειωθούν τα υγρά του και εκεί να προσθέσετε και τα φύλλα βασιλικού. Μαγειρέψτε για 5 επιπλέον λεπτά, προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και η σάλτσα σας είναι έτοιμη! Στο σερβίρισμα, μαζί με την παρμεζάνα μπορείτε να ρίξετε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Η παρασκεύη αυτής της παραδοσιακής ιταλικής σάλτσας είναι απλή και μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή με υλικά που έχετε πάντα στη κουζίνα. Αποφύγετε τις έτοιμες προπαρασκευασμένες σάλτσες και πειραματιστείτε με δικές σας δημιουργείες.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *