Σπάνε τα νύχια σας; Οι πιο φυσικοί τρόποι για να το αποφύγετε

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Μπορεί το σπάσιμο των νυχιών των χεριών μας να είναι ένα φαινόμενο που έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας με την απροσεξία μας σε δουλειές του σπιτιού η οποιαδήποτε απότομη κίνηση στην καθημερινότητα μας. Η πραγματική αιτία, όμως, βρίσκεται στην απουσία ενυδάτωσης των νυχιών μας που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια αλλά αρκούν μερικές DIY συνταγές. Πάμε να τις δούμε, λοιπόν…

DIY Oil Dip

Για να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν τα νύχια, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται ενυδατωμένα. Το ελαιόλαδο και το έλαιο καρύδας είναι οι καλύτεροι φίλοι σας, όσον αφορά στην υγεία των νυχιών, καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν να αποτρέψουν το σπάσιμο και να βελτιώσουν την όψη τους, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Γεμίστε, λοιπόν, ένα μικρό μπολ με ελαιόλαδο ή coconut oil και βουτήξτε μέσα τα νύχια σας αφήνοντάς τα για 10 λεπτά. Επαναλάβετε την διαδικασία μια φορά την εβδομάδα και σταδιακά θα διαπιστώσετε πως θα αρχίσουν να γίνονται πιο δυνατά.

DIY Nail Mask

Ανακατέψτε φρέσκο χυμό λεμονιού, ζάχαρη, μηλόξυδο και ζεστό νερό. Το λεμόνι, από τη μια, περιέχει βιταμίνη C, η οποία είναι η νούμερο ένα λύση για την ποιότητα των νυχιών. Το μηλόξυδο και το ζεστό νερό, από την άλλη, μπορούν να εξαλείψουν τυχόν λευκές κηλίδες στα νύχια. Επιπλέον, δεδομένου ότι το μηλόξυδο έχει οξικό οξύ, μπορεί να καταπολεμήσει τις μολύνσεις που ενδεχομένως να εμφανιστούν εκεί. Τέλος, η ζάχαρη καταπολεμά την κίτρινη όψη που μπορεί να προκληθεί από το συχνό βάψιμο.

Share This Story

Beauty

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *