Stay at home: εύκολη και γευστική σούπα για τις κρύες μέρες

Όσο ο καιρός είναι κρύος και εμείς μένουμε σπίτι, είναι η ιδανική στιγμή για να φτιάξουμε μια σούλα. Αν, μάλιστα, έχετε βαρεθεί τις κλασικές σούπες με κρέας, κοτόπουλο ή λαχανικά, εμείς σας έχουμε την ιδανική εναλλακτική. Πρόκειται για μια σούπα με μανιτάρια και γλυκό τραχανά.

Υλικά:

  • 200 γρ. τραχανά γλυκό
  • 300 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • 150 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 3 λίτρα νερό
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τη βάση από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ενώ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις αυτό ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Ρίχνουμε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα. Προσθέτουμε τον τραχανά και τοη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αν ψάχνετε, λοιπόν, κάτι που να διαφέρει από τα συνηθισμένα, η συνταγή αυτή είναι η ιδανική. Εύκολη με υλικά από την ελληνική κουζίνα μπορεί να γεμίσει τον χρόνο σας τις μέρες που είστε σπίτι. Μη χάνετε άλλο χρόνο και πειραματιστείτε!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *