Η συνταγή μας για ραγού μανιταριών!

Το Σαββατοκύριακο πάντα δοκιμάζουμε νέες γεύσεις και τις μαγειρεύουμε για φίλους μας αλλά και για την οικογένειά μας.

Αυτήν την εβδομάδα φτιάξαμε ραγού μανιταριών και ευχαριστήσαμε και τους veggetarian φίλους μας, οι οποίοι λάτρεψαν την συνταγή!

Όπως κάθε φορά θα σας την δώσουμε και ελπίζουμε να σας αρέσει τόσο, ώστε να γίνει ένα must πιάτο σας!

Τι θα χρειαστείτε:

75 γραμ. μανιτάρια αποξηραμένα

800 γραμ. λευκά μανιτάρια (φρέσκα)

2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

60 ml ελαιόλαδο

150 ml κόκκινο κρασί

1 κ.σ. αλεύρι

2 κ.γ. ρίγανη

500 ml νερό βραστό

αλάτι, πιπέρι

4-5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

μπούκοβο

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπωλ και ρίχνουμε από πάνω τους το νερό που έχουμε προηγουμένως βράσει. Τα αφήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, κρατάμε το ζωμό τους σε ένα μπωλ και τα κόβουμε λίγο, αν είναι σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι στη φωτιά, και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε λίγο ακόμα.

Ρίχνουμε τα φρέσκα μανιτάρια και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά, μαγειρεύοντάς τα μέχρι να αρχίσουν να στεγνώνουν. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, ώστε το αλεύρι να πάει παντού και να απορροφηθεί, και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μανιτάρια που μούλιασαν στο νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό των μανιταριών, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια, ανακατεύοντας πού και πού, για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να πιούν όλο το υγρό τους, και να έχει δημιουργηθεί μία παχύρευστη σαλτσούλα.

Τότε τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπούκοβο.

Έτοιμοι για σερβίρισμα!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *