Τα σουβλάκια στην καλύτερη εκδοχή τους για όσους νηστεύουν

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Μπορεί το σουβλάκι να έχει ταυτιστεί με τι κρέας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η νηστίσιμη εκδοχή του που αν και ελαφριά και υγιεινή, είναι εξίσου νόστιμη. Τα σουβλάκια λαχανικών είναι η απόδειξη ότι η νηστεία δεν έχει περιορισμούς και στερήσεις. Κι εσείς δεν έχετε παρά να μπείτε στην κουζίνα και να πειραματιστείτε με νέες γεύσεις που θα σας εκπλήξουν. Πάμε να δούμε λοιπόν ένα δημιουργικο πιάτο….

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 10 μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες τετράγωνες
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες τετράγωνες
  • 100 γρ. νηστίσιμο λευκό τυρί κομμένο σε κύβους
  • ντομάτα λιαστή κομμένη σε φέτες τετράγωνες
  • 1 κρεμμύδι ξηρό κομμένο σε φέτες τετράγωνες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για τη σάλτσα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά που θα αποτελέσουν το σουβλάκι μας, σύμφωνα με τη συνταγή. Μαρινάρουμε για μισή ώρα μέσα στη σάλτσα με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Κατόπιν ετοιμάζουμε το σουβλάκι περνώντας τα τεμάχια ένα ένα στο ξυλάκι και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Μπορούμε να το σερβίρουμε με τη συνοδεία ρυζιού.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *