Θα κλάψεις, θα βρίσεις, θα φωνάξεις; Πώς ξεπερνάς τον χωρισμό;

Κάθε χωρισμός κι ένας μικρός θάνατος λένε… Και είτε το πιστεύεις, είτε όχι έτσι είναι. Η καρδιά σου πραγματικά ραγίζει και δεν το λέμε επειδή είμαστε ρομαντικοί! Είσαι με έναν άνθρωπο σε καθημερινή βάση, μιλάτε κάθε μέρα,τον νοιάζεσαι, τον αγαπάς και «ξαφνικά» σου λέει: Θέλω να χωρίσουμε. Και τότε κάτι σπάει μέσα σου…

Θα κλάψεις, θα βρίσεις, θα φωνάξεις, τι θα κάνεις; Ποια θα είναι η αντίδρασή σου; Εντάξει, αρχικά η αντίδραση μπορεί να είναι η στεναχώρια και τα κλάματα, μπορεί να του ζητήσεις να προσπαθήσετε ξανά, να συνεχίζεις να τον παίρνεις τηλέφωνο κλπ.

xorismos

Όλοι τα έχουμε περάσει αυτά.  Αλλά πώς πραγματικά μπορείς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό;

Μίλα για αυτό

Μίλα και μην το κρατάς μέσα σου. Μίλα στους πιο πιστούς σου φίλους, στην οικογένειά σου, στους συναδέλφους στη δουλειά. Όταν οι άνθρωποι γύρω σου γνωρίζουν ότι πονάς, θα σε βοηθήσουν. Θα σε καλέσουν να πάτε μαζί για yoga, θα σε καλέσουν να κάνετε ένα day trip, να δείτε μια ταινία ή να πάτε για ένα φαγητό. Τα έχεις ανάγκη όλα αυτά; Ναι, γιατί θα ξεχαστείς και θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι ανεξάρτητος και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

files

Κάνε σχέδια
Σου επιτρέπουμε να κλάψεις μια, δυο μέρες αλλά μετά ξεκίνα να κάνεις σχέδια. Κάνε σχέδια για ένα ταξίδι ή για ένα μεταπτυχιακό που θέλεις να ξεκινήσεις. Όσο πιο απασχολημένος είσαι, τόσο ζεις τη ζωή σου και ξεχνάς τον χωρισμό σιγά-σιγά.

Νέο χόμπι
Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι, είτε αυτό είναι χορός, γυμναστική, είτε ζωγραφική. Θα σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ, να σταματήσεις τα κλάματα ενώ θα διοχετεύσεις κάπου όλη σου την ενέργεια.

Σταμάτα να του στέλνεις μηνύματα
Ήρθε η ώρα να το πάρεις απόφαση και να σταματήσεις τα μηνύματα. Δεν μπορείς να στέλνεις μηνύματα ούτε μια φορά στο τόσο στον πρώην σου για να δεις αν είναι καλά. Απ’ την άλλη, αν είναι αυτός που σου στέλνει τα μηνύματα, ζήτα του να μην σε ενοχλήσει ποτέ ξανά.  Θα ανακουφιστείς, θα απομακρυνθεί σιγά-σιγά από τη ζωή σου και δεν θα κάνεις ανούσια πισωγυρίσματα.

xorismos1

Πότε πρέπει να προχωρήσεις;
Πρέπει να γνωρίζεις πότε έχει φτάσει η στιγμή να προχωρήσεις. Όταν νιώθεις ότι λίγο έχεις ξελαφρώσει, όταν δεν σε ενοχλεί να ακούς το όνομά του, όταν σταματήσεις να τον stalkαρεις στα social media, όταν δεν σε επηρεάζει το τι κάνει είσαι σε καλό δρόμο. Και πού ξέρεις… κάτι καλύτερο μπορεί να εμφανιστεί και να μπει στη ζωή σου, αν του ανοίξεις!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *