Τι λένε οι ειδικοί για το άγχος;

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Το άγχος μας κατακλύζει σχεδόν σε καθημερινή βάση και όλες προσπαθούμε να το διαχειριστούμε, η καθεμία με τον δικό της τρόπο.

Οι ρυθμοί ζωής μας είναι απαιτητικοί και προσπαθούμε να βρούμε την χρυσή τομή για να ζούμε καλά και με ποιότητα. Όμως δεν βρίσκεται πάντα και έτσι καταλήγουμε να αγχωνόμαστε και πάλι και να κάνουμε έναν φαύλο κύκλο.

Οι ειδικοί όμως τι λένε για το άγχος μας που συνήθως δεν ελέγχεται;

Λένε λοιπόν πως το άγχος μας για όποιο θέμα και αν είναι, προκύπτει από φοβίες που έχουμε.

Για παράδειγμα αν ανησυχείς για την δουλειά, έχεις άγχος μήπως χάσεις τα χρήματα, την καριέρα, ή αυτό που θεωρείς πως είναι καλό για εσένα. Αν σκεφτείς αντίστροφα, πως είσαι δηλαδή καλός, ή προσπαθείς να είσαι καλός και πως αν χάσεις κάτι μπορείς να το αντικαταστήσεις, τότε ίσως ξεκινήσεις να ηρεμείς.

Αν ανησυχείς για την σχέση σου, τότε ίσως να μην κάνεις τόσο καλά όσο νομίζεις. Ή να λείπει κάτι στην σχέση σου, που δεν έχεις δώσει ίσως τόση σημασία.

Βέβαια υπάρχει και το αδικαιολόγητο άγχος, το οποίο πηγάζει σε αρνητικά βιώματα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις γι’ αυτό είναι να εντοπίσεις που έχεις την πληγή σου και να προσπαθήσεις να το φτιάξεις.

Όλα είναι θέμα δουλειάς με τον εαυτό σου. Αν καταφέρεις να κάνεις καλή δουλειά με εσένα και το μέσα σου, τότε όλα θα είναι καλύτερα.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *