Βιετναμέζικη σαλάτα με rice noodles για υγιεινή διατροφή όσο μένουμε σπίτι

Τα noodles σε σσλάτα είναι μια συνταγή που δεν σναντάμε συχνά αλλά τα οφέλη της τόσο διατροφικά όσο και γευστικά αξίζουν για να κάνουμε μια δοκιμή. Η βιετναμέζικη σαλάτα με rice noodles για την οποία θα μιλήσουμε σήμερα είναι ένα γεύμα με λιγότερες από 200 θερμίδες που μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από 20 λεπτά. Τα χαρακτηριστικά αυτά το καθιστούν μια καλή επιλογή για τη διατροφή μας στην καραντίνα. Πάμε να το δούμε, λοιπόν….

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 170gr noodles ρυζιού
  • 1 φλιτζάνι καρότα τριμμένα
  • 1  φλιτζάνι λάχανο λευκό και κόκκινο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι βασιλικό
  • 4 κ.σ. χυμός lime
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

Εκτέλεση: Προετοιμάστε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψτε τα λαχανικά σε λωρίδες και κάντε το dressing από χυμό lime, σάλτσα σόγιας, μέλι, το μηλόξυδο, σκόρδο και πιπέρι τσίλι. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, προσθέστε 1 κ.σ. νερό από τα noodles στο dressing,αφαιρέστε το επιπλέον νερό και ανακατέψτε με το παραπάνω μείγμα και τα λαχανικά.

Εύκολα και γρήγορα, λοιπόν, μπορείτε να έχετε γεύσεις από Ασία στο πιάτο σας. Πειραμτιστείτε με νέες συνταγές και περάστε χρόνο δημιουργικά στην κουζίνα σας επιβεβαιώνοντας ότι το υγιεινό είναι και νόστιμο ταυτόχρονα.

Καλή όρεξη!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *