Winter tales: Χειμωνιάτικα λαχανικά στο φούρνο στην πιο νόστιμη τους εκδοχή

Τα λαχανικά εκτός από υγιεινά μπορεί να είναι και εξίσου νόστιμα όταν μαγειρευτούν με τον κατάλληλο τρόπο. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι στο φούρνο με λίγα και καλά υλικά και μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από 1 ώρα. Πάμε να τα δούμε, λοιπόν….

Υλικά

  • 300 γραµ. καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 300 γραµ. πατατες baby βρασμένες(κομμένες στη μέση με τη φλούδα τους)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια λευκά κομμένα σεχοντρές ροδέλες
  • 250 γραµ. λαχανάκια Βρυξελλών (κομμένα στη μέση)
  • 200 γρ. μανιτάρια (κομμένα στα 4)
  • 2 πιπεριές πράσινες (κομμένες στα 4)
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ κρέμα βαλσάμικου
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 με 210 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί ένα κομμάτι μεγάλο αλουμινόχαρτο και επάνω βάζουμε μια αντικολλητική λαδόκολλα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια. Προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, λίγο αλατοπίπερο, πάπρικα, μέλι και 2 κ.σ κρέμα βαλσάμικου. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα λαχανικά. Τα αδειάζουμε πάνω στην λαδόκολλα απλωτά. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα στα πλαϊνά κι αφήνουμε ανοιχτή την επιφάνεια των λαχανικών. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. 10’ πριν τελειώσει το ψήσιμο τους τοποθεούμε στο ταψί και τον ανθότυρο. Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε ξανά σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικου. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

Καλή όρεξη!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *