Υπέροχη βελουτέ κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου

Τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου πάντα μας αλλάζουν τη διάθεση ακόμα και διατροφικά και μας βάζουν στο κλίμα για κάτι ζεστό. Για μια ζεστή εποχιακή συνταγή θα μιλήσουμε κι εμείς σήμερα όπου πρωταγωνιστής είναι η κολοκύθα. Πάμε να τη δούμε λοιπόν….

Υλικά:

  • 2 μικρές κολολύθες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • ½ κρεμμύδι χλωρό
  • ½ καρρότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • μισό ποτήρι γάλα καρύδας
  • κρουτόν

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε στα 2 τις κολοκύθες και τις βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν οι κολοκύθες. Αφού κρυώσει το εσωτερικό της, το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και εκεί σοτάρουμε το καρρότο, το χλωρό και το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Αφού αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα, τα τοποθετούμε και αυτά στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε 250 ml νερό και το αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα blender και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μισό ποτήρι γάλα καρύδας. Συνεχίζουμε το blending μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με λίγο έξτρα γάλα καρύδας (προτιμήστε κονσέρβα γιατί έχει πιο πηχτή σύσταση) και κρουτόν ολικής άλεσης.

Εκμεταλλευτείτε τις πρώτες ύλες της εποχής και πειραματιστείτε με νέες συνταγές που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Το φαγητό είναι πάντα εκεί να σας συντροφεύει.

Καλή όρεξη!

Eυθαλία

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *