Ζάχαρη, ζαχαρίνη ή στέβια; Εσύ τι επιλέγεις;

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Ανήκεις ακόμα στην κατηγορία ανθρώπου που προτιμά τη ζάχαρη; Έχεις αναλογιστεί όμως τα αρνητικά στον οργανισμό σου;

Εκτός των κιλών, η ζάχαρη ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου κατακόρυφα και προκαλεί τεριδόνα!

Με τι λοιπόν θα την αντικαταστήσεις; Με ζαχαρίνη ή με στέβια;

Η ζαχαρίνη παράγεται από τη μεθυλανφραμιλάση, ουσία που βρίσκεται στα σταφύλια.

Είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και δε μεταβολίζεται στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα, ενώ αποβάλλεται από τα ούρα.

Όμως το σημαντικότερο είναι πως δεν αποθηκεύεται στους σωματικούς ιστούς, άρα δεν μπορεί να δημιουργήσει λίπος, ούτε κυτταρίτιδα.

Σε πολλούς δεν αρέσει, όμως σίγουρα μπορεί να αντικαταστήσει πολύ καλά τη ζάχαρη!

Η στέβια από την άλλη, είναι φυσικό γλυκαντικό εναλλακτικό της ζάχαρης με μηδέν θερμίδες.

Είναι ιδανική για τους διαβητικούς και αντικαθιστά άψογα την γεύση της ζάχαρης.

Το ακόμα σημαντικότερο εκτός από τις μηδέν θερμίδες είναι πως δεν αναπτύσσει πέτρα στα δόντια, πράγμα που προκαλεί η ζάχαρη, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στη καλή υγειά των ούλων.

Εσύ τι θα διαλέξεις;

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *