4 έξυπνα κόλπα για να κάνετε το μαγείρεμα πιο εύκολο και απολαυστικό

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη και πιο… γευστική, ακολουθήστε αυτά τα τέσσερα κόλπα στην κουζίνα σας:

Προμαγείρεμα για τα λαχανικά
Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και να διατηρήσετε τα λαχανικά σας τραγανά και νόστιμα, δοκιμάστε να τα ψήσετε ελαφρώς εκ των προτέρων. Μαγειρέψτε τα στο 80-90% της προετοιμασίας τους και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο. Όταν τα χρειαστείτε, απλώς ολοκληρώστε το μαγείρεμα στον φούρνο ή το τηγάνι. Έτσι, τα λαχανικά σας θα είναι πάντα φρέσκα, ενώ θα μειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος όταν ετοιμάζετε σύνθετα γεύματα.

Ξεφλούδισμα αυγών χωρίς κόπο
Αφού βράσετε τα αυγά σας, βάλτε τα αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό ή προσθέστε παγάκια. Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας προκαλεί συστολή της μεμβράνης κάτω από το κέλυφος, κάνοντας το ξεφλούδισμα πανεύκολο. Επιπλέον, τα αυγά θα παραμείνουν δροσερά και θα είναι έτοιμα για χρήση σε σαλάτες ή σάντουιτς.

Επαναχρησιμοποίηση πλαστικών μπουκαλιών
Αντί να πετάξετε τα πλαστικά μπουκάλια από σάλτσες, όπως η κέτσαπ, δώστε τους μια νέα ζωή. Καθαρίστε τα καλά και χρησιμοποιήστε τα για να αποθηκεύσετε λάδι, σάλτσες, μαρινάδες ή ακόμα και χυλό για τηγανίτες. Είναι ιδανικά για ακριβή ροή και εξαιρετικά πρακτικά όταν μαγειρεύετε ή διακοσμείτε πιάτα.

Προσθέστε καπνιστή γεύση στα πιάτα σας
Αν αγαπάτε την καπνιστή γεύση, μπορείτε να τη δημιουργήσετε εύκολα χωρίς εξοπλισμό. Χρησιμοποιήστε καπνιστή πάπρικα ή υγρό καπνό (liquid smoke) για να δώσετε βάθος σε κρέατα, σάλτσες και λαχανικά. Εναλλακτικά, ένα μικρό πιστόλι καπνίσματος μπορεί να προσθέσει αυτή την ιδιαίτερη γεύση χωρίς τη χρήση μπέικον ή άλλων πηγών λίπους.

Με αυτά τα απλά και πρακτικά κόλπα, η εμπειρία σας στην κουζίνα θα γίνει πιο εύκολη, αποδοτική και γεμάτη γεύση!

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like