Mελιτζάνες με σπιτική σάλτσα ντομάτας

Καλοκαιρινό, μεσογειακό πιάτο… ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα μετά την θάλασσα. Η μελιτζάνα και ακόμα περισσότερο η ντομάτα είναι λαχανικά που εκτός από μαμά θυμίζουν καλοκαίρι. Τι καλύτερο ,λοιπόν, από ένα φαγητό που να συνδυάζει αυτά τα δύο και να απαιτεί κάτι λιγότερο από 20 λεπτά;

Πάμε να δούμε πως γίνεται!

Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες. Για να ξεπικρίσουν τις βάζετε για μισή ώρα σε αλατόνερο και στη συνέχεια ξεπλένετε καλά και τις στεγνώνετε. Έτσι δε θα απορροφήσουν λάδι στο τηγάνισμα και δεν θα πικρίσουν. Στη συνέχεια τις περνάτε από ένα μίγμα με αλεύρι στο οποίο έχετε προσθέσει 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα και μια κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη για extra γεύση. Τις τοποθετείται σε λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές προετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Σε ένα κατσαρολάκι με τρεις κουταλιές της σούπας λάδι προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κομμένες πολύχρωμες πιπεριές και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν και να απελευθερώσουν το άρωμα και την υγρασία τους. Τρίβουμε στον τρίφτη δύο ώριμες ντομάτες και τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Αήνουμε την σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και φρέσκο βασιλικό. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να εξισορροπηθεί η οξύτητα της ντομάτας.

0001

Βάζετε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα, προσθέτετε από πάνω την σάλτσα και λίγο τριμμένη φέτα. Το φαγητό σας είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!!!

Ευθαλία Χρήστου

 

You May Also Like