Πένες ολικής άλεσης με μια διαφορετική σάλτσα πέστο

Όταν ακούμε πέστο όλοι έχουμε στο μυαλό μας την κλασική ιταλική συνταγή με βασικό υλικό το βασιλικό. Σήμερα, όμως θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και θα δούμε μια διαφορετική εκδοχή αυτής της σάλτσας ζυμαρικών με βάση ένα λαχανικό που βρίσκεται στα κορυφαία food trends χρόνων. Αυτό δεν είναι άλλο από το σπαράγγι. Πάμε να το δούμε, λοιπόν…

111111

Σε ένα μπλέντερ τοποθετείστε από 1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια τα τρυφερά τμήματα τους που έχετε πριν βράσει. Προσθέστε 50 γρ. σπανάκι, 10 γρ. σπανάκι, λίγα φύλλα ρόκας, 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι και 1 κ.σ. λεμόνι. Χτυπήστε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και στη συνέχεια προσθέστε 100 γρ. φέτα και συνεχίστε για λίγο ακόμα το χτύπημα. Σε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο προσθέστε λίγα κομμάτια σπαράγγια και ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε στο τηγάνι τα μακαρόνια ολικής που έχετε βράσει, τη σάλτσα πέστο από τα σπαράγγια, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε ένα βαθύ πιάτο και μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας προσθέτωντας πάνω από τη μακαρονάδα τα αγαπημένα σας ψητά λαχανικά όπως ντομάτα και πολύχρωμες πιπεριές.

22222

Αυτή, λοιπόν, είναι μια εναλλακτική εκδοχή του πέστο εξίσου νόστιμη και υγιεινή. Γι’ αυτό μη χάνετε χρόνο, μπείτε στην κουζίνα και πειραματιστείτε για να φτιάξετε ένα γευστικό αλλά πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like