Ψητά λαχανικά με σως ταχίνι!

Μιας και η περίοδος της νηστείας ξεκίνησε σου έχουμε μία νηστίσιμη συνταγή! Το συγκεκριμένο πιάτο με λαχανικά και σως από ταχίνι είναι μία light και εύκολη συνταγή, πλούσια σε προβιοτικά!

Υλικά

  • 200 γρ. καρότα, λευκά
  • 200 γρ. αγκινάρες, Ιερουσαλήμ
  • 200 γρ. καρότα, baby
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος
  • 2 κρεμμύδια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σως ταχινιού

  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • 50 γρ. ταχίνι
  • χυμό, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. νερό
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Ξεφλουδίζουμε τα λευκά καρότα, τις αγκινάρες και τα baby καρότα. Κόβουμε στα 4  τα λευκά καρότα και τις αγκινάρες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα baby καρότα.
  • Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 30×40 εκ.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Για το dressing ταχινιού

  • Όσο ψήνονται τα λαχανικά ετοιμάζουμε το dressing.
  • Χτυπάμε σε ένα γουδί το σκόρδο με λίγο αλάτι μέχρι να λιώσει εντελώς και το προσθέτουμε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύουμε με το γουδοχέρι.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε πάνω από τα λαχανικά.

(πηγή:akispetretzikis.com)

You May Also Like