Φτιάχνουμε σάλτσα πέστο βασιλικού

Γράφει η Σταυρούλα Λουκά.

Μια συνταγή νόστιμη, εύκολη που θα σας μείνει αξέχαστη! Η σάλτσα πέστο βασιλικού φτιάχνεται γρήγορα και αξίζει τον κόπο! Αφού την ετοιμάσετε , μπορείτε να την φυλάξετε σε αποστειρωμένα βάζα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο για όσες χρήσεις επιθυμείτε!

Υλικά

  • 1 ματσάκι βασιλικό καλά πλυμένο, στεγνωμένο και καθαρισμένο (χωρίς τα κοτσάνια).
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουταλιές κουκουνάρι
  • 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο μούλτι πολύ καλά. Όταν τα υλικά γίνουν πολτός δοκιμάζουμε λίγο με ένα κουταλάκι και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη σάλτσα σε ένα βαζάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο!

Είμαστε έτοιμοι για την τέλεια σάλτσα μακαρονιών ή ο, τι  άλλο προτιμάμε!

Καλή μας όρεξη!

You May Also Like