Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.
Ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης διασκέδασε στο κέντρο ψυχαγωγίας.. στα γνωστά μπουζούκια.. όπου τραγουδάει η σύντροφός του.. η Δέσποινα Βανδή. Πασίγνωστο το ζευγάρι.. ερωτευμένο στα φόρτε του θα έλεγα.. πάνω στην καψούρα και ενώ η φωνή της Δέσποινας κόλαζε και τον κάθε καλλιεργημένο ηθοποιό.. ο καλλιεργημένος ηθοποιός.. είπε πάνω στην καψούρα του.. να ανάψει ένα καλλιτεχνικό τσιγαράκι!
Καλά έκανε; Λογικό; Το βλέπουμε παντού; Δυστυχώς για τον Μπισμπίκη.. το γεγονός ότι είναι γνωστός.. έκανε κάποιον να ασχοληθεί με το περιστατικό.. και να τραβήξει το ενσταντανέ της καψούρας με το αναμμένο τσιγάρο στο χέρι! Αυτό όπως καταλαβαίνετε διέρρευσε και «ξύπνησε» τα αντανακλαστικά του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους.. και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο! Ο ίδιος ο υπουργός παιδείας.. ο Θάνος Πλεύρης ασχολήθηκε!
Βεβαίως και ασχολήθηκε ο υπουργός.. καθώς όλα πάνε καλά στο υπουργείο υγείας. Καταρχάς δεν υπάρχουν βασικά φάρμακα στις αποθήκες και στα φαρμακεία. Επιπλέον.. έχουν βγει τα ράντζα στα νοσοκομεία. Τέλος στον covid.. είχαμε από τις τελευταίες επιδόσεις.. ενώ τον τσαμπουκά της κυβέρνησης να διώξει τους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσοκόμους εν μέσω πανδημίας κιόλας.. το έσπασε η δικαιοσύνη που τους επαναφέρει και υποχρεώνει το κράτος για την πλήρη καταβολή των μισθοδοτικών αποδοχών!
Κατά τ’ άλλα οι ευαισθησίες του κράτους είναι αν τηρείται ο αντικαπνιστικός.. Έχει τόσο αντικαπνιστικό πάθος το κράτος που στις γιορτές ανακοινώθηκε πως θα ενταθούν οι έλεγχοι στα κέντρα διασκέδασης και θα πέσουν πρόστιμα. Πόσα χρήματα είναι το πρόστιμο; Για τον παραπτωματία καπνιστή είναι 100 ευρώ.. και για το κέντρο 4.000 ευρώ. Τόσα δηλαδή διάβασα – δεν έψαξα το νόμο να σας ομολογήσω – στη σελίδα tanea.gr όπου άντλησα και τον παρακάτω τηλεοπτικό σχολιασμό για το συμβάν.
«Το νυχτερινό κέντρο στην ουσία αποδέχεται το γεγονός. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι – επειδή βγαίνω λίγο παραπάνω φέτος – παντού καπνίζουν το βράδυ στα νυχτερινά κέντρα, δυστυχώς ο αντικαπνιστικός νόμος καταστρατηγείται παντού. Μόνο στα εστιατόρια είναι σεβαστός» σχολίασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στην εκπομπή της.
«Σε μια χώρα που στα νοσοκομεία δεν βρίσκεις κρεβάτι, γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος, μας ενόχλησε ο αντικαπνιστικός νόμος; Την ευαισθησία του ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να την εξαντλήσει στο να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες στα νοσοκομεία για τους ασθενείς και την εξαντλεί στα μπουζούκια; Σε παρακαλώ τώρα! Υποκρισία» σημείωσε με τη σειρά του ο Δημήτρης Παπανώτας.
«Αυτός είναι λαϊκισμός. Ο κ. Πλεύρης δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια σε αυτή τη φωτογραφία που αναπαράχθηκε στα social media» διαφώνησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.
Προσωπικά δεν θα συμφωνήσω με την Σταματίνα Τσιμτσιλή. Δεν είναι λαϊκισμός να προκρίνεις στο δημόσιο λόγο τα σοβαρά που είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία και να κριτικάρεις τον υπουργό που ευαισθητοποιείται τόσο με κάτι τόσο γελοίο που εξάλλου συμβαίνει παντού.
Παρεμπιπτόντως.. όπως αποκαλύφθηκε στον αέρα της εκπομπής το πρόστιμο για τον καπνιστή.. δηλαδή στην εν λόγω περίπτωση στον Βασίλη Μπισμπίκη είναι 100 ευρώ.. ενώ για το νυχτερινό κέντρο.. δηλαδή για το Έναστρον.. είναι 4.000 ευρώ.
Δείτε τώρα πώς επικοινώνησαν το γεγονός.. ο υπουργός υγείας και το αναφερόμενο νυχτερινό κέντρο Έναστρον:
Επειδή ο αντικαπνιστικός νόμος και ισχύει και εφαρμόζεται ήδη με βάση αυτήν την φωτογραφία κινείται η διαδικασία να επιβληθεί το πρόστιμο στο μαγαζί και σε όσους παρανομούν. Ο νόμος ισχύει για όλους και το κάπνισμα στον εσωτερικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ https://t.co/3e2BhYBBN2
— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) December 26, 2022