Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Ντόρος γύρω από το 4άρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο και πολλές συζητήσεις γύρω από την επιτροπή.
Διάσημοι και μη έσπευσαν να σχολιάσουν την βαυθμολογία, αφού το τραγούδι άρεσε στο κοινό και φυσικά η Κύπρος είναι η γειτονική χώρα που τόσο αγαπάμε και στηρίζουμε.
Φυσικά ο καλλιτέχνης, δήλωσε πως είναι χαρούμενος που η Ελλάδα του έδωσε 12 από μεριάς του κοινού και δεν φάνηκε να μην είχε κάποια ενόχληση από το γεγονός αυτό.
Όμως όσο να πεις, όποιος παρακολούθησε, του ήρθε απότομο αυτό το 12 στη Βέλγιο από το στόμα του Φώτη Σεργουλόπουλου, στα γαλλικά, παρακαλώ.
Χαμός στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, με τον Φώτη Σεργουλόπουλο να δηλώνει πως δεν αλλάζει η σχέση των κρατών και πως πάντα στηρίζαμε την Κύπρο, οπότε δεν ήταν και κάτι τόσο σοβαρό.
Όμως οι παρουσιαστές της Κύπρου πως το αντιμετώπισαν;
Για όσους δεν είδαν το ΡΙΚ, το κανάλι που μετέδωσε την Eurovision στην Κύπρο, σας μεταφέρουμε τον διάλογο των δυο παρουσιαστών, της Μελίνας Καραγεωργίου και του Αλέξανδρου Ταραμουντά.
Α.Τ: Ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι έτοιμος να χαρίσει ένα 12αρι…
M.K: Όχι στην Κύπρο πάντως, η Κύπρος έχει πάρει 4 βαθμούς από την κριτική επιτροπή της Ελλάδας.
Α.Τ: Μάλιστα…
M.K: Τους δίνει συγχαρητήρια με την πιο γνωστή νότα από το συρτάκι στο Βέλγιο ενώ η 5μελης κριτική επιτροπή στην Ελλάδα έδωσε 4 βαθμούς στην Κύπρο.
Α.Τ: Thank you next, πάμε στην επόμενη και πολύ κράτησε.
M.Κ: Θυμίζουμε ότι είναι 5 άνθρωποι σε κάθε χώρα που ψηφίζουν και αυτό ίσως να φέρνει κάποτε απρόβλεπτα αποτελέσματα.