Το συστατικό που θα απογειώσει το σπιτικό σκορδόψωμο

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Μην προτρέχετε! Μη μου πείτε πως είναι καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες απαγορευτικές και το σκόρδο είναι… κόκκινο πανί! Μιλάμε για συνταγή… exelante γι αυτό πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε! Κάποιες συνταγές για σκορδόψωμο μπορεί απλά να απαιτούν να τρίψετε το ψωμί με σκόρδο, ενώ άλλες περιλαμβάνουν την επάλειψη του ψωμιού με ένα μείγμα σκόρδου, βουτύρου και μαϊντανού πριν το ψήσετε. Μπορείτε, ωστόσο, να πάτε το σπιτικό σκορδόψωμό σας στο επόμενο επίπεδο, χρησιμοποιώντας ένα συστατικό που μέχρι πρότινος σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί.

Ένα από τα καλύτερα συστατικά για να προσθέσετε επιπλέον γεύση στο σκορδόψωμό σας είναι τα ψημένα κρεμμύδια. Ναι ναι, καλά διαβάζετε, τα ψημένα κρεμμύδια προσθέτουν μια γλυκιά και αλμυρή γεύση στο ψωμί, αναβαθμίζοντάς το από ένα βασικό συνοδευτικό σε ένα ξεχωριστό πιάτο.

Ξεκινήστε με το ψήσιμο των κρεμμυδιών στο φούρνο μέχρι να καραμελώσουν. Ψήστε τα όπως ακριβώς θα κάνατε και με το σκόρδο -κόβοντας τις κορυφές τους, περιχύνοντας τα με ελαιόλαδο και ψήνοντας τα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να τα βγάλετε από τη φλούδα τους.

Αφού ψηθούν και προετοιμαστεί το σκορδόψωμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο μεθόδους: Η πρώτη είναι να προσθέσετε τα ψημένα κρεμμύδια κατευθείαν πάνω στο προετοιμασμένο σκορδόψωμο και να το φρυγανίσετε λίγο ακόμα. Ο δεύτερος τρόπος είναι να προσθέσετε τα ψημένα κρεμμύδια στο μείγμα σκόρδου και βουτύρου.

Για την πρώτη τεχνική, βάλτε με το κουτάλι τα ψημένα κρεμμύδια πάνω στις φέτες του σκορδόψωμου και τοποθετήστε ξανά στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια και το ψωμί να γίνουν τραγανά. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να προσθέσετε τα ψημένα κρεμμύδια στο βούτυρο μαζί με το σκόρδο και να τα ανακατέψετε, ώστε να απλώσετε το μείγμα στο ψωμί.

Ο συνδυασμός των ψημένων κρεμμυδιών και του σκόρδου στο ψωμί είναι ένα ζευγάρι που απογειώνει τη γεύση. Η γλυκύτητα των κρεμμυδιών συνδυάζεται τέλεια με την έντονη γεύση του σκόρδου, δημιουργώντας ένα βάθος γεύσης που απογειώνει το ψωμί. Επιπλέον, η υφή των ψημένων κρεμμυδιών προσθέτει μια ευχάριστη τραγανή αίσθηση και αντίθεση στο μαλακό ψωμί.

 

Φωτό: Sandevil Sandh, Margaret Jaszowska, Wilhelm Gunkel, Nicholas Barbaros (unsplash.com)

You May Also Like