Πατατοσαλάτα με άρωμα Ελλάδας!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Μια απολαυστική και υγιεινή επιλογή για ελαφρύ γεύμα, δεν είναι άλλο από μια πατατοσαλάτα! Τα αρώματα και η γεύση της, είναι ανεπανάληπτη και πάμε να δούμε μια υπέροχη συνταγή για την παρασκευή της:

Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
120 γρ. κάπαρη

1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη

Για το ντρέσινγκ:
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες ή ψιλοκομμένες
2 1/2 κ. γλ. ξηρή μουστάρδα

2 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
2 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 2
Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, φτιάξτε τη σάλτσα. Σε ένα βάζο με καπάκι, προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3

Σουρώστε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν λίγο για να μπορείτε να τις χειριστείτε κόψτε σε μέγεθος μπουκιάς, ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι. Περιχύστε με την άλμη κάπαρης που κρατήσατε, ανακατέψτε τις και αφήστε τις στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 4
Προσθέστε τις ελιές καλαμών, το κόκκινο κρεμμύδι, την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο. Ανακατέψτε απαλά με το ντρέσινγκ. Δοκιμάστε για το καρύκευμα και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση, και στη συνέχεια καλύψτε με τη φέτα.
Μπείτε στην κουζίνα και γίνετε δημιουργικοί και φυσικά… καλή απόλαυση!

 

Φωτό: Franko Antonio Giovanella, Kier in Sight Archives, Tangerine Newt, Chef Emad (unsplash.com)

You May Also Like