Με μόνο 4 υλικά, σπιτικός πουρές γλυκοπατάτας

Γράφει η Δήμητρα Δήμου. 

Η γλυκοπατάτα είναι ποώδες, πολυετές φυτό, το οποίο ανήκει στο γένος Ιπόμοια (Ipomoea) και στην οικογένεια των Περιπλοκοειδών. Η καταγωγή της είναι από τη Νότια Αμερική και καλλιεργείται για τις πλούσιες σε άμυλο και σάκχαρα ρίζες του. Δεν θέλω να την μάθω, να την φάω θέλω! Η γλυκοπατάτα δεν λέγεται τυχαία έτσι, ξεχωρίζει για τη γλυκιά της γεύση και το υπέροχο χρώμα της! Οι συνταγές δε που υπάρχουν με εκείνη πρωταγωνίστρια, άπειρες! Πάμε να δούμε μια πανεύκολη και με μόλις 4 υλικά συνταγή για υπέροχο πουρέ:
Υλικά

6 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 2%, ή όσο χρειάζεται
1/2 φλ. τσαγιού μαλακό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου, ή ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Σιγοβράστε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 30 λεπτά. Σουρώστε τις και μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Πολτοποιήστε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Ανακατέψτε σιγά- σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.

Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.
Θα προσθέσω και ένα λουκανικάκι εκεί στο πλάι να υπάρχει και… καλή μας όρεξη!

Φωτό: Henry Perks, Louis Hansel, Elena Leya

You May Also Like