Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Η ταινία “Poor Things” αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία της Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ στα Golden Globes 2024-και μεταξύ μας, δεν μας έκανε καμία εντύπωση-μια κατηγορία που η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου δημιούργησε προ δεκαετίας για να αποτελέσει ξεχωριστή εμπειρία από τα Όσκαρ και να αναγνωρίσει περισσότερους καλλιτέχνες κατά την ετήσια τελετή της.
Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές στα Golden Globes 2024, καθώς η ταινία του, με τίτλο “Poor Things,” κατέκτησε δύο Χρυσές Σφαίρες. Πρόκειται για τη Καλύτερη Κωμωδία/Μιούζικαλ και τον Α’ Γυναικείο Ρόλο σε Κωμωδία/Μιούζικαλ, που απονεμήθηκε στην Έμα Στόουν.
Κατακτώντας τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, ο Γιώργος Λάνθιμος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του: «Ήθελα να μιλήσω όλη νύχτα στον Bruce Springsteen, έχουμε γενέθλια την ίδια ημέρα. Ήταν ο ήρωάς μου από τότε που ήμουν παιδί. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι δούλεψαν για αυτήν την ταινία, τη Searchlight Pictures που την έκανε πραγματικότητα, όλους τους υπέροχους ηθοποιούς και τον Bruce Springsteen που με έκανε να μεγαλώσω έτσι όπως μεγάλωσα», δήλωσε με χιούμορ και συγκίνηση ο δημιουργός.
Η Έμα Στόουν, βραβευμένη με τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ, απευθυνόμενη στον Γιώργο Λάνθιμο είπε: «Γιώργο, δεν ξέρω τι να σου πω που δεν σου το έχω πει ήδη, θα είμαι για πάντα ευγνώμων που συναντηθήκαμε», ενώ χαρακτήρισε το “Poor Things” ως μια «ρομαντική» ταινία, με τη διαφορά ότι η ηρωίδα δεν ερωτεύεται ένα άτομο, αλλά την ίδια τη ζωή, με τις καλές και τις κακές στιγμές της».
Με τη σειρά μας να ευχηθούμε μόνο επιτυχίες να έχει στην σκηνοθετική του και όχι μόνο πορεία ο Γιώργος Λάνθιμος μιας και δεν είναι λίγα όσα έχει μέχρι τώρα καταφέρει!
Φωτό: Politic.gr, GLOW.GR, neolaia.gr, Dytikanea.gr