Πώς να δημιουργήσετε τις ιδανικές σούπες: Συμβουλές που ξεχωρίζουν

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Καθώς διανύουμε-τώρα τελευταία βέβαια, κι ας έχουμε Γενάρη-κρύες μέρες του χειμώνα, οι σούπες αναδύονται ως το τέλειο, ζεστό και τρυφερό γεύμα. Αν και μπορεί να φαίνονται απλές, κρύβουν τα δικά τους μυστικά για να γίνουν νόστιμες, με ορθή υφή, ευχάριστες και θρεπτικές. Δείτε τις συμβουλές που θα αναβαθμίσουν την επόμενη σούπα σας.

Δημιουργήστε τον δικό σας ζωμό:

Ο ζωμός αποτελεί τον πυρήνα μιας σούπας, γι’ αυτό πρέπει να είναι αρωματικός για να απολαύσετε ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να φτιάξετε δικό σας ζωμό κοτόπουλου, λαχανικών, θαλασσινών ή κρέατος για μέγιστη γεύση. Αν και οι κύβοι είναι εύκολοι, ένας σπιτικός ζωμός προσδίδει μοναδική γεύση.

Κόψτε τα υλικά σας σε μικρά κομμάτια:
Όταν κόβετε λαχανικά και κρέας, σκεφτείτε πόσο μεγάλα θέλετε να είναι στο κουτάλι. Ακόμα και σε βαριά σούπα, τα κομμάτια πρέπει να είναι εύκολα. Ψιλοκόψτε επίσης λαχανικά όπως λάχανο και σπανάκι για καλύτερη υφή.

Σοτάρετε τα λαχανικά σας:
Σοτάρετε σκόρδο, κρεμμύδι, πράσα, καρότα και σέλινο σε ελαιόλαδο για ενίσχυση της γεύσης. Αυτό προσδίδει ένταση χωρίς τα βαριά λίπη του βουτύρου. Μαλακώστε τα προσεκτικά για να απελευθερώσουν την πλήρη αρωματική τους γεύση.

Υπολογίστε τον χρόνο μαγειρέματος:
Όταν χρησιμοποιείτε πολλά υλικά, υπολογίστε τον χρόνο μαγειρέματος για καθένα. Προσθέτετε τα υλικά ανάλογα με τον χρόνο μαγειρέματος, ώστε να τελειώνουν ταυτόχρονα.

Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει:

Μειώστε τη φωτιά μετά το σοτάρισμα, αφήνοντας τη σούπα σας να σιγοβράζει σε χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό αποτρέπει την υπερβολή μαγειρέματος που μπορεί να επηρεάσει την υφή των υλικών.

Προσθέστε γαλακτοκομικά ή φυτικές εναλλακτικές:
Αν θέλετε κρεμώδη σούπα, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος, γάλα ή γιαούρτι. Αυτά αναβαθμίζουν την υφή χωρίς να χάνεται η ένταση της γεύσης. Αν δεν προτιμάτε γαλακτοκομικά, υπάρχουν φυτικές εναλλακτικές.

 

Φωτό: Cala, Victoria Shes, Monica, Nathan Dumlao (unsplash.com)

You May Also Like