Πεντανόστιμη συνταγή με πέντε υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν έχει μείνει μεσημεριανό φαγητό, η επιλογή του “κάτι απ έξω” έγινε μόλις το προηγούμενο βράδυ, τα ντουλάπια βρίσκονται στην… εκπνοή τους και η μαγειρική διάθεση απλά δεν υπάρχει, για αυτούς τους λόγoυς, πάμε να δούμε μια νόστιμη συνταγή με ό, τι έχει το σπίτι μέσα! Με πέντε λοιπόν μόνο υλικά, τα οποία έχουν ξεμείνει έως την επόμενη εξόρμηση στο σούπερ μάρκετ, θα δημιουργήσουμε μια πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με πατάτες και τυρί!

Υλικά:
4 αυγά
2 μεγάλες πατάτες
50 γρ βούτυρο
100 γρ τυρί (μπορεί να είναι τριμμένο τυρί της επιλογής σας)
1 φλιτζάνι γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά: ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανό)

Εκτέλεση:

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι, λιώστε το μισό από το βούτυρο και σοτάρετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώστε.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε το τριμμένο τυρί και, αν θέλετε, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ή μυρωδικά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι ή ταψί.
Απλώστε τις σοταρισμένες πατάτες στο τηγάνι/ταψί.
Ρίξτε το μείγμα αυγών και τυριού πάνω από τις πατάτες.
Τοποθετήστε το τηγάνι/ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς από πάνω.

Αφήστε την ομελέτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Σερβίρετε ζεστή με μια πράσινη σαλάτα ή λίγο φρέσκο ψωμί.
Καλή όρεξη χωρίς κόπο αλλά με πολύ πάθος!

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like