Ποιο φαγητό “ψηφίζουν” οι τουρίστες; Μα φυσικά τον μουσακά!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Η ελληνική κουζίνα προσφέρει ένα πλήθος παραδοσιακών γεύσεων που μαγεύουν τους τουρίστες κάθε καλοκαίρι. Αλλά ποια πιάτα είναι τα πιο δημοφιλή;

Χωριάτικη σαλάτα, τζατζίκι, σουβλάκι, μουσακάς, γεμιστά… Η ελληνική γαστρονομία είναι γεμάτη γεύσεις και αρώματα που συνδέονται άμεσα με το καλοκαίρι, αποτελώντας έναν από τους κύριους λόγους που το 70% των τουριστών επιστρέφει στην Ελλάδα.

Ο μουσακάς είναι ο αγαπημένος

Το κλασικό αυτό πιάτο, με στρώσεις μελιτζάνας, κιμά, πατάτες και μπεσαμέλ, είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα για όσους επισκέπτονται τη χώρα και είναι σχεδόν πάντα παρόν στις παραγγελίες τους σε μια ελληνική ταβέρνα. Συχνά προτείνεται στους ταξιδιωτικούς οδηγούς ως απαραίτητη γευστική εμπειρία στην Ελλάδα.

Φυσικά, ο μουσακάς δεν είναι η μοναδική επιλογή. Σουβλάκια, γύρος με πίτα, ντομάτες, κρεμμύδι και τζατζίκι, σπανακόπιτα και ντολμάδες είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Το τζατζίκι παραμένει το πιο αγαπητό άλειμμα.

Για τους vegan τουρίστες, οι επιλογές περιλαμβάνουν την αγαπημένη σε όλους χωριάτικη σαλάτα, φάβα, γεμιστά, γίγαντες, ντολμάδες και μπριάμ, που επίσης κερδίζουν συχνά τις παραγγελίες τους.

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like