Γράφει η Εύα Καλαβρή.
Ένα αγαπημένο μου πρόσωπο μου έκανε δώρο ένα φόρεμα.. Απλό, ριχτό, άνετο με μια υφασμάτινη ζώνη και μια στάμπα με πολύχρωμα γράμματα που αναγράφει τη δράση: «λίγο καλοκαίρι ακόμα».
Σαν να με «διάβασε» λοιπόν! Αυτή η γλυκιά μελαγχολία, η νοσταλγία που κουβαλούν οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου και σηματοδοτούν το τέλος του καλοκαιριού, σε ένα λιτό φόρεμα που όποια το φοράει επιθυμεί να κρατήσει λίγο ακόμη καλοκαίρι επάνω της και μέσα της.
Οι μέρες μικραίνουν, οι έξοδοι λιγοστεύουν (μαζί με τα χρήματα), οι παραλίες αδειάζουν καθώς η πόλη γεμίζει και η αλλαγή εποχής είναι αναπόφευκτη.

Δυστυχώς ο χρόνος δεν σταματά και σύντομα οι τελευταίες στιγμές του καλοκαιριού, οι μυρωδιές, οι ήχοι και η αίσθηση της ανεμελιάς και των διακοπών θα γλιστρήσουν, θα ξεθωριάσουν, θα χαθούν.
Όμως αυτή η παροδικότητα του καλοκαιριού δεν είναι το συστατικό που το καθιστά ακόμη πιο πολύτιμο;;; Εμείς βέβαια μπορούμε να το κρατήσουμε ζωντανό για λίγο ακόμα! Μπορούμε να σχεδιάσουμε μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις και απολαύσεις, μέσα στο φθινόπωρο, μια εκδρομή στην παραλία, ένα δείπνο με φίλους σε εξωτερικό χώρο, λίγες βουτιές ακόμη, για να κρατήσουμε ζωντανό το καλοκαίρι στις καρδιές και στο μυαλό μας.
Ας απολαύσουμε λοιπόν την τελευταία Παρασκευή και το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου, φίλες και φίλοι, και ας θυμόμαστε πάντα ότι, ακόμη κι αν το καλοκαίρι τελειώσει, η γοητεία και οι αναμνήσεις του θα μας συνοδεύουν μέχρι το επόμενο!

Καλό Σαββατοκύριακο!