Mac & Cheese σε ένα σκεύος: Εύκολη και λαχταριστή συνταγή που λατρεύουν τα παιδιά

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Τα ζυμαρικά με τυρί, γνωστά και ως mac & cheese, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Η πλούσια, κρεμώδης τυρένια σάλτσα που καλύπτει τα ζυμαρικά είναι μια πραγματική απόλαυση, που θυμίζει το απόλυτο comfort food.

Μπορεί η κλασική συνταγή για mac & cheese να απαιτεί αρκετά κατσαρολικά και χρόνο, αλλά αυτή η εύκολη εκδοχή, που μαγειρεύεται σε μία μόνο κατσαρόλα, είναι εξίσου νόστιμη και πολύ πιο πρακτική. Με λιγότερα σκεύη και απλούστερη διαδικασία, αυτή η συνταγή εξοικονομεί χρόνο και προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα: ένα λαχταριστό, τυρένιο πιάτο, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά για την τραγανή επικάλυψη (προαιρετικά):

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 φλιτζάνια κράκερ Ritz ή άλλα αλμυρά τυροκράκερ
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Υλικά για το mac & cheese:

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν επιπλέον για γεύση
Μια πρέζα καγιέν (προαιρετικά)
4 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 πακέτο ζυμαρικά κοραλλάκι
1 πακέτο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 συσκευασία τριμμένα τυριά (mix)
1/2 πακέτο τυρί cheddar για τρίψιμο

Εκτέλεση:

Προετοιμασία τραγανής επικάλυψης (προαιρετικά): Λιώστε το βούτυρο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα θρυμματισμένα κράκερ, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε για 2-4 λεπτά, μέχρι τα κράκερ να ροδίσουν ελαφρώς και να καλυφθούν καλά με το λιωμένο βούτυρο. Μεταφέρετε τα φρυγανισμένα ψίχουλα σε ένα πιάτο και σκουπίστε την κατσαρόλα.

Μαγείρεμα mac & cheese: Στην ίδια κατσαρόλα, λιώστε την κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη μουστάρδα, το πιπέρι και το καγιέν (αν χρησιμοποιείτε), και ανακατέψτε.

Προσθέστε το νερό, το γάλα και λίγο αλάτι, και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, χωρίς να το σκεπάσετε.

Ρίξτε τα ζυμαρικά κοραλλάκι και χαμηλώστε λίγο τη φωτιά. Ανακατεύετε τακτικά, για περίπου 6-9 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν αρκετά από τα υγρά, χωρίς να στεγνώσουν εντελώς.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί κρέμα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει, και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και να σχηματίσουν μια κρεμώδη σάλτσα.

Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας την τραγανή επικάλυψη από τα κράκερ για έξτρα γεύση και υφή, αν το επιθυμείτε.

Αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή για mac & cheese είναι έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά και μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό για ψητό κρέας ή λαχανικά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε οικογένεια, που αγαπά τα τυρένια, κρεμώδη φαγητά!

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like