Πώς να φτιάξετε μοναδικά αυγά ποσέ!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Τα αυγά ποσέ είναι η επιτομή της γευστικής απλότητας, με τον βελούδινο κρόκο να σπάει απαλά και να απλώνεται σαν μια πλούσια σάλτσα πάνω από τραγανό ψωμί ή φρέσκια σαλάτα. Ο τρόπος που η ήπια γεύση του αυγού συνδυάζεται με το ελαφρύ άρωμα του ξιδιού και τα συνοδευτικά υλικά, όπως το αβοκάντο, τα φρέσκα μυρωδικά ή μια πικάντικη σος, δημιουργεί έναν αρμονικό γευστικό συνδυασμό.

Το αυγό ποσέ, με τη φίνα υφή του και τη γεμάτη γεύση, μετατρέπει ακόμα και το πιο απλό γεύμα σε μια απολαυστική εμπειρία, που ικανοποιεί τόσο την όραση όσο και τη γεύση!

Υλικά
4 αυγά
Ψωμί
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκα βότανα της αρεσκείας σας
Συνοδευτικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Σπάσε κάθε αυγό σε μια κούπα ξεχωριστά.
Αφού το νερό έχει φτάσει στο σωστό επίπεδο βρασμού, ανακατέψτε το ελαφρώς με ένα κουτάλι και δημιουργήστε μια ελαφριά κυκλική κίνηση.
Βυθίστε τα αυγά στο νερό απαλά και ένα ένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι για να τα βυθίσετε αν δυσκολεύεστε να τα βάλετε απευθείας.
Αφήστε τα αυγά να βράσουν για περίπου 3- 4 λεπτά ή 5- 6 λεπτά, αναλόγως πώς επιθυμείτε τον κρόκο.
Μετά τον καθορισμένο χρόνο βρασμού, αφαιρέστε τα αυγά από το νερό και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.
Σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, γαρνίρετε με φρέσκα βότανα, αλάτι και πιπέρι και συνοδέψτε με τα υλικά της αρεσκείας σας.

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like