Τα λαχανικά που πρέπει να βάλετε στο πιάτο σας φέτος

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με θρεπτικά και γευστικά λαχανικά φέτος, τα παρακάτω τέσσερα είναι εξαιρετικές επιλογές που δεν πρέπει να παραλείψετε:

Αγκινάρες: Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, οι αγκινάρες είναι ένας θησαυρός υγείας. Μπορείτε να τις ατμίσετε για περίπου 40 λεπτά και να συνοδεύσετε τα φύλλα τους με ένα ελαφρύ ντιπ από γιαούρτι, λεμόνι και άνηθο. Είναι επίσης εξαιρετικές σε σαλάτες ή ακόμα και σε ζεστά πιάτα.

Καρότα: Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και β-καροτένιου. Φάτε τα ωμά σαν σνακ, προσθέστε τα σε σούπες ή ψήστε τα στον φούρνο με λίγο μέλι και θυμάρι για μια γλυκιά, καραμελωμένη γεύση.

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι γεμάτο με σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ. Φρέσκο σε σαλάτες, σοταρισμένο με σκόρδο ή ως βάση για πίτες, είναι ένας τρόπος να ενισχύσετε τη διατροφή σας με θρεπτικά συστατικά.

Μπρόκολο: Αυτό το λαχανικό περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και ασβέστιο. Μαγειρέψτε το στον ατμό ή στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για ένα τραγανό, θρεπτικό συνοδευτικό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πουρέ ή σούπες για πιο δημιουργικά πιάτα.

Αυτά τα λαχανικά θα σας βοηθήσουν να πετύχετε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, γεμάτη γεύση και ωφέλιμα θρεπτικά στοιχεία!

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like