Χαλβάς σιμιγδαλένιος με χαμηλά λιπαρά

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, που συνδυάζει απλότητα, νοστιμιά και αρώματα Ανατολής! Αν και συχνά περιέχει αρκετά λιπαρά λόγω της χρήσης βουτύρου ή μεγάλων ποσοτήτων λαδιού, υπάρχουν εναλλακτικές που τον καθιστούν πιο ελαφρύ, χωρίς να χάνει τη χαρακτηριστική του γεύση. Με τη σωστή ισορροπία υλικών, μπορούμε να απολαύσουμε έναν χαλβά με λιγότερα λιπαρά, αλλά εξίσου απολαυστικό. Είναι ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά και για όσους νηστεύουν, χωρίς να στερούνται γλυκές απολαύσεις!

Υλικά (για 10-12 μερίδες)

4 κούπες νερό
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
1/2 κούπα λάδι καρύδας
1 κούπα μέλι
2/3 κούπας σταφίδες
1/2 κούπα καβουρδισμενα αμύγδαλα
φλούδα από 1 λεμόνι
κανέλα (για πασπάλισμα)

Φωτό: Iefimerida, kosmoslarissa

Share This Story

Food

You May Also Like