Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Τα σπαράγγια είναι ένα λαχανικό που συχνά περνά απαρατήρητο, αλλά κρύβει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές και οφέλη για την υγεία. Αν νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα γι’ αυτά, ετοιμαστείτε για τρεις εκπλήξεις!
Τα σπαράγγια ήταν πολυτελής τροφή στην αρχαιότητα
Στην Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, τα σπαράγγια θεωρούνταν εκλεκτή λιχουδιά και ήταν διαθέσιμα μόνο στους ευγενείς. Οι Ρωμαίοι, μάλιστα, τα διατηρούσαν αποξηραμένα για να τα απολαμβάνουν όλο τον χρόνο!
Είναι φυσικό διουρητικό και αποτοξινωτικό
Τα σπαράγγια περιέχουν υψηλές ποσότητες ασπαραγίνης, ενός αμινοξέος που βοηθά το σώμα να αποβάλλει το περιττό νάτριο και τις τοξίνες μέσω των ούρων. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για όσους θέλουν να μειώσουν την κατακράτηση υγρών.
Αλλάζουν τη μυρωδιά των ούρων σας!
Ίσως έχετε παρατηρήσει μια περίεργη μυρωδιά στα ούρα μετά την κατανάλωση σπαραγγιών. Αυτό οφείλεται στη διάσπαση μιας ένωσης που περιέχει θείο. Το ενδιαφέρον είναι πως δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να την αντιληφθούν λόγω γενετικών διαφορών!

Και πάμε τώρα στην υπέροχη συνταγή, σπαράγγια με αυγά και παρμεζάνα!
Αν ψάχνετε έναν πρωτότυπο και νόστιμο τρόπο να απολαύσετε τα σπαράγγια, αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά:
1 μάτσο φρέσκα σπαράγγια
2 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ξύδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα σπαράγγια και κόψτε το σκληρό μέρος της βάσης τους.

Βράστε τα για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά, αλλά να διατηρούν τη σφριγηλότητά τους.
Στο μεταξύ, τηγανίστε τα αυγά σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν μελάτα.
Στραγγίξτε τα σπαράγγια και σερβίρετέ τα σε ένα πιάτο.
Προσθέστε τα τηγανητά αυγά από πάνω και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.
Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και, αν θέλετε, μερικές σταγόνες ξύδι για έξτρα ένταση.
Απολαύστε αυτή την απλή αλλά γευστική συνταγή που αναδεικνύει την υπέροχη γεύση των σπαραγγιών!
Φωτό: unsplash.com