Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Αν αγαπάς την πίτσα αλλά δεν έχεις πάντα τον χρόνο (ή την υπομονή) για περίπλοκες συνταγές με μαγιά και ώρες φουσκώματος, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Η ζύμη πίτσας με μόλις δύο υλικά έχει γίνει viral για καλό λόγο: είναι απίστευτα απλή, γρήγορη, και κυρίως – γευστικότατη. Τέλεια για μια αυθόρμητη βραδιά με φίλους, ένα γρήγορο μεσημεριανό ή ακόμα και για να δημιουργήσεις με τα παιδιά στην κουζίνα.
Ας περάσουμε λοιπόν στο “μαγικό” δίδυμο της πιο εύκολης ζύμης που θα φτιάξεις ποτέ!
Υλικά (για 1 μεσαία πίτσα):
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (self-raising flour)
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες κατά προτίμηση)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται μια ζύμη.
Ζυμώνουμε με τα χέρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Αν κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι – αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο γιαούρτι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί με τον πλάστη ή με τα χέρια, σε πάχος περίπου 0,5 εκ.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυριά.
Tips:
Αν δεν έχεις self-raising flour, μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να προσθέσεις 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ.

Θες πιο τραγανή ζύμη; Άφησέ τη να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά πριν την ψήσεις.
Αυτή η ζύμη είναι τόσο ευέλικτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για πιτσάκια, καλτσόνε ή ακόμα και αλμυρά σνακ!
Φωτό: unsplash.com