Γράφει η Δήμητρα Δήμου.
Η ομελέτα είναι από τα πιο αγαπημένα και γρήγορα πιάτα της καθημερινότητας, ιδανική για πρωινό, brunch ή ελαφρύ δείπνο. Αν θέλεις όμως να της δώσεις έναν πιο «γευστικό» και θρεπτικό χαρακτήρα, ένα από τα καλύτερα υλικά που μπορείς να προσθέσεις είναι τα σπαράγγια. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα σπαράγγια μεταμορφώνουν μια απλή ομελέτα σε ένα πιάτο γεμάτο φρεσκάδα και άρωμα. Δες πώς μπορείς να την ετοιμάσεις πανεύκολα!
Συνταγή για ομελέτα με σπαράγγια
Υλικά για 2 άτομα:
4 μεγάλα αυγά

8-10 φρέσκα σπαράγγια
2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Προαιρετικά: λίγα φύλλα βασιλικού ή θυμάρι για άρωμα
Εκτέλεση:
Κόψε το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια και κόψε τα σε μικρότερα κομμάτια. Ζεμάτισέ τα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό ή σοτάρισέ τα ελαφρώς σε τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος), αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο. Ρίξε το μείγμα των αυγών και μετά από 1-2 λεπτά, πρόσθεσε τα σπαράγγια ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια. Πασπάλισε με την παρμεζάνα ή τη φέτα.

Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί η ομελέτα από κάτω και να είναι ακόμα ελαφρώς κρεμώδης από πάνω. Μπορείς να τη διπλώσεις στη μέση ή να τη σερβίρεις ανοιχτή σαν “omelette française”.
Γαρνίρισε με φρέσκα μυρωδικά και απόλαυσε αμέσως με μια δροσερή σαλάτα ή λίγο φρέσκο ψωμί.
Φωτό: unsplash.com