Αφράτη ζύμη για σπιτικά πιτάκια!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Αν ψάχνετε μια αφράτη, γευστική και πανεύκολη ζύμη για να δημιουργήστε μοναδικά πιτάκια με γέμιση όπως φέτα, τυρί και ζαμπόν, λουκάνικο, σταγόνες σοκολάτας ή ό, τι άλλο λαχταράει η όρεξή σας, σας παρουσιάζω την top συνταγή:

Υλικά
250 γρ. γιαούρτι
290 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. σ. βούτυρο ή λάδι
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ.
Ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μία ομοιόμορφη ζύμη.
Χωρίστε σε κομμάτια 40 γρ. και ανοίξτε σε ό,τι σχήμα επιθυμείτε.
Γεμίστε με τα υλικά της αρεσκείας σας (φέτα, τυρί και ζαμπόν, λουκάνικο) και αλείψτε με έναν κρόκο αυγού.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία και με… μέτρο!

Φωτό: unsplash.com

Share This Story

Food

You May Also Like