To αλλαντικό που δίνει άλλη γεύση σ’ ένα πιάτο γίγαντες

Οι τροφές που ανήκουν στα όσπρια δεν αρέσουν σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους είναι στις πιο μικρές ηλικίες. Ένα από τα φαγητά αυτά είναι και οι γίγαντες, που σίγουρα οι περισσότεροι στην αρχή μπορεί να μην τους λάτρεψαν αλλά εξοικειώθηκαν με τη γεύση τους στην πορεία. Ένας τρόπος για να γίνει πιο γευστικό αυτό το πιάτο είναι να τους συνδυάσεις με ένα αλλαντικό αγαπημένο για όλους, που δεν είναι άλλο από το λουκάνικο. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τη συνταγή….

gigantes1

Σε ένα τηγάνι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο το οποίο έχει ζεσταθεί προσθέτετε 1 λουκάνικο χωριάτικο της αρεσκείας σας κομμένο σε φέτες, 1 κρεμμύδι ξερό, 1 καρότο, 2 κλωνάρια σέλερι και 2 σκελίδες σκόρδο τα οποία θα έχετε ψιλοκόψει.                 Ανακατεύετε τα λαχανικά για λίγα λεπτά στο τηγάνι μέχρι να απελευθερώσουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε 500 γρ. γίγαντες, 500 γρ. χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και πιπέρι, ζάχαρη για να εξισορροπήσει η οξύτητα της ντομάτας ώστε το ζουμί να μην είναι ξινό και

τα λαχανικά με το λουκάνικο. Βράζεται για 45 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε το φαγητό σε ένα ταψί και προσθέτετε τα μυρωδικά της αρεσκείας σας όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός, δάφνη. Ψήνετε για μισή ώρα στους 200 οC. Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας από πάνω τριμμένη φέτα.

02

Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα δουν τους γίγαντες με άλλο μάτι όταν δοκιμάσουν αυτό το φαγητό. Μια εύκολη παραλλαγή της κλασικής συνταγής, που γνωρίζουμε για τους γίγαντες και δεν απαιτεί ούτε δύσκολες τεχνικές αλλά ούτε και πολλά υλικά.

Καλή όρεξη!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like