Ανοιξιάτικο σάντουιτς με κοτόπουλο και σως με ταχίνι

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Θέλετε ένα δροσερό και ελαφρύ σάντουιτς, ιδανικό για ανοιξιάτικες μέρες, γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά; Εδώ θα βρείτε super συνταγή και πιστέψτε με, δεν θα σταματήσετε να την φτιάχνετε!

Υλικά (για 2 σάντουιτς)
2 ψωμάκια ολικής άλεσης ή πολύσπορα

1 στήθος κοτόπουλου

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1 μικρό αγγούρι (κομμένο σε λεπτές φέτες)

½ καρότο (τριμμένο)

½ κόκκινη πιπεριά (σε λεπτές λωρίδες)

1 χούφτα φύλλα ρόκας ή μαρουλιού

Για τη σως με ταχίνι

2 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. γιαούρτι

Χυμός από ½ λεμόνι

½ κ.γ. μέλι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1-2 κ.σ. νερό (αν χρειαστεί για πιο ρευστή υφή)

Εκτέλεση
Ετοιμάστε το κοτόπουλο:

Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες.

Μαρινάρετε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σκόρδο σε σκόνη.

Ψήστε σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Φτιάξτε τη σως με ταχίνι:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ταχίνι, το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Προσθέστε λίγο νερό αν είναι πολύ πηχτή και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια βελούδινη σως.

Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και αλείψτε τη σως με ταχίνι και στις δύο πλευρές.

Προσθέστε τη ρόκα, το κοτόπουλο, το αγγούρι, το καρότο και την πιπεριά.

Κλείστε το σάντουιτς και απολαύστε!

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε αβοκάντο ή φέτα για extra γεύση!

Share This Story

Food

You May Also Like