Εύκολοι λουκουμάδες, σαν της γιαγιάς!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι και μελωμένοι από μέσα, οι λουκουμάδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, που ξυπνούν αναμνήσεις από παιδικά χρόνια και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Από τα παλιά ζαχαροπλαστεία μέχρι τις μοντέρνες εκδοχές με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, αυτή η λιχουδιά δεν χάνει ποτέ τη μαγεία της.

Σε αυτή τη συνταγή, θα μάθεις πώς να φτιάξεις τέλειους σπιτικούς λουκουμάδες, ακολουθώντας απλά βήματα και μικρά μυστικά που θα τους κάνουν ακαταμάχητους. Ετοιμάσου να γεμίσεις την κουζίνα με αρώματα και να απολαύσεις μια λαχταριστή γεύση που ενώνει γενιές!

Υλικά:

1 κουτάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό (330ml)
330 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με το αλεύρι και το μίγμα μας είναι έτοιμο!

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο.

Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε μια κουταλιά από το κουρκούτι στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά, γυρνώντας και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

Συνοδεύουμε με μέλι και κανέλα, πετιμέζι, λιωμένη σοκολάτα, καραμέλα ή ότι άλλο σκεφτείτε!

Φωτό: Giorgos Tsoulis, Akis Petretzikis, Gastronomos.gr

Share This Story

Food

You May Also Like