Κάθε δύο εβδομάδες, το Ζαχαροπλαστείο Χρυσαφόπουλος σας ταξιδεύει σε μια διαφορετική γωνιά του πλανήτη, φέρνοντας στο τραπέζι σας αυθεντικές γλυκές δημιουργίες από όλο τον κόσμο!
Πρώτος σταθμός η Πορτογαλία με το διάσημο Pastel de Nata, αυθεντική πορτογαλική τάρτα κρέμας. Αποθηκεύστε τη συνταγή και δοκιμάστε να τη φτιάξετε στο σπίτι σας ή απλά επισκεφθείτε το ζαχαροπλαστείο Χρυσαφόπουλος που βρίσκεται στην οδό Αγγελή Γοβιού 37 στα Ψαχνά, τα οποία είναι έτοιμα και σας περιμένουν στο κατάστημα έως και την 01/02/2025!
Αυθεντική συνταγή Pastel De Nata (για 12 ατομικά ταρτάκια)
Υλικά:
Φύλλο: Έτοιμη σφολιάτα (για διευκόλυνση)
Κρέμα:
800ml πλήρες γάλα
200ml κρέμα γάλακτος 35%
180γρ ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
80γρ κορν φλάουρ
1 καψάκι βανιλίνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
100γρ βούτυρο αγελαδινό
Διαδικασία:
Σφολιάτα:
κόβουμε 12 κομμάτια και τα τοποθετούμε στις φόρμες.
Κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα & τη μισή ζάχαρη.
Χτυπάμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη & κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σταδιακά & σουρώνουμε.
Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.

Τελικό στάδιο:
Προσθέτουμε βανιλίνη, ξύσματα & βούτυρο.
Κρυώνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα πριν τη χρήση.
Ψήσιμο:
Φούρνος στους 270-280°C.
Ψήσιμο 12-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.