‘Γεύσεις του Κόσμου’ ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων από το Ζαχαροπλαστείο Χρυσαφόπουλος

Κάθε δύο εβδομάδες, το Ζαχαροπλαστείο Χρυσαφόπουλος σας ταξιδεύει σε μια διαφορετική γωνιά του πλανήτη, φέρνοντας στο τραπέζι σας αυθεντικές γλυκές δημιουργίες από όλο τον κόσμο!
Πρώτος σταθμός η Πορτογαλία με το διάσημο Pastel de Nata, αυθεντική πορτογαλική τάρτα κρέμας. Αποθηκεύστε τη συνταγή και δοκιμάστε να τη φτιάξετε στο σπίτι σας ή απλά επισκεφθείτε το ζαχαροπλαστείο Χρυσαφόπουλος που βρίσκεται στην οδό Αγγελή Γοβιού 37 στα Ψαχνά, τα οποία είναι έτοιμα και σας περιμένουν στο κατάστημα έως και την 01/02/2025!

Αυθεντική συνταγή Pastel De Nata (για 12 ατομικά ταρτάκια)
Υλικά:
Φύλλο: Έτοιμη σφολιάτα (για διευκόλυνση)
Κρέμα:
800ml πλήρες γάλα
200ml κρέμα γάλακτος 35%
180γρ ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
80γρ κορν φλάουρ
1 καψάκι βανιλίνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
100γρ βούτυρο αγελαδινό

Διαδικασία:
Σφολιάτα:
κόβουμε 12 κομμάτια και τα τοποθετούμε στις φόρμες.
Κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα & τη μισή ζάχαρη.
Χτυπάμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη & κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σταδιακά & σουρώνουμε.
Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.

Τελικό στάδιο:
Προσθέτουμε βανιλίνη, ξύσματα & βούτυρο.
Κρυώνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα πριν τη χρήση.
Ψήσιμο:
Φούρνος στους 270-280°C.
Ψήσιμο 12-15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια.

Share This Story

Food

You May Also Like